Realizovana akcija čišćenja priobalja reke Save

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U okviru akcije „Nedelja za čistiju Vojvodinu“ danas je oko pedeset aktivista, volontera i zaposlenih u javnom sektoru čistilo priobalje reke Save od male plaže u naselju 29. Novembar, pa do Briona u Sremskoj Mitrovici.

„Mi kao Grad smo prepoznali značaj akcije i rado joj se priključili. Odlučili smo da istu realizujemo u priobalju reke Save zbog samog njenog značaja. Nadamo se da će ova naša današnja akcija imati jak odjek i uticati na svest građana o tome kako treba čuvati životnu sredinu i kako se treba ophoditi prema njoj. Onako kako mi budemo čuvali prirodu, tako će nam ona vratiti“, rekao je Miloš Mišković, zamenik sekretara Skupštine grada Sremska Mitrovica.

On se zahvalio svim aktivistima koji su se priključili današnjoj akciji.

Akciju Nedelja za čistiju Vojvodinu“ u Mitrovici sprovodi lokalna samouprava, Javno komunalno preduzeće „Komunalije“ i brojni volonteri uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine.

„Mitrovica je moj grad i Sava je nešto čime se mi dičimo, kej je jedno od omiljenih šetališta u gradu, tako da imajući to u vidu mislim da treba da ga održavamo i njega i priobalje zajedno s njim. Vrlo rado sam se priključio akciji, a i svakoj narednoj ću ukoliko ih bude bilo u budućnosti“, rekao je jedan od volontera Miroslav Keser.

Akcija je rezultat Deklaracije o zaštiti životne sredine koju je donela Skupština Autonomne pokrajine Vojvodina.

You may also like