Ranije od očekivanog počeli radovi na rekonstrukciji puta između Mačvanske i Zasavice

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Radovi na rekonstrukciji puta između Mačvanske Mitrovice i Zasavice II i zvanično su startovali. Vrednost radova iznosi 87 miliona dinara, a isti će biti završeni u roku od mesec dana.

Radove su danas obišli načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić, predsednik Mesne zajednice Mačvanska Mitrovica Miloš Kovač i član saveta Goran Miražić.

Prema rečima Kovača pomenuti put je od izuzetnog značaja za stanovnike ne samo mesta koje spaja, nego i za sve radnike koji svakodnevno dolaze na posao u Brodogradilište “Vahali”.

“Kako za meštane Mačvanske Mitrovice, tako i Zasavice radovi dosta znače, jer je ovaj put decenijama bio zapušten, a održavan je tako što su na njemu samo krpljenje rupe. On će nakon svih radova koji nas očekuju u narednih mesec dana će konačno biti kompletno rekonstruisan, bezbedan i funkcionalan”, rekao je Kovač.

Predsednik Mesne zajednice je istakao i da će put biti proširen tamo gde je to moguće.

“Građani koji put svakodnevno koriste zbog činjenice da je isti prilično uzak često su imali bezbednosnih problema, pre svega tokom zimskog perioda kada su na ovoj deonici učestala sletanja s puta, tako da verujem da će se situacija nakon rekonstrukcije i proširenja značajno promeniti”, rekao je Kovač.

On je iskoristio priliku i dodao da od Javnog preduzeća “Putevi Srbije” postoji čvrsto obećanje da će tokom ove godine biti saniran i most preko kanala Bogaz, ka groblju i na taj način rešen problem koji muči stanovnike Mačvanske Mitrovice i Salaša Noćajskog poslednje tri godine.

Možda Vam se svidi i