Radijatori od sutra topli 24 sata

Od strane Ozon
1 komentar

Sremska Mitrovica – Narednih dana građanima Sremske Mitrovice koji su priključeni na gradski toplifikacioni sistem grejanja, toplotna energija će biti isporučivana neprekidno, tokom 24 sata.

Ovaj režim grejanja najavio je na današnjoj konferenciji za medije direktor JKP „Toplifikacija“ Slavko Sladojević.

On je na samom početku konferencije rekao da je danas 67. dan grejne sezone 2019/2020 i da većih problema u isporuci toplotne energije do sada nije bilo.

Prema rečima Sladojevića, od Svetog Nikole, pa sve do sredine januara meseca u Sremskoj Mitrovici biće na snazi izmenjen režim daljinskog grejanja.

„Kao i prethodnih godina Javno komunalno preduzeće „Toplifikacija“ je u dogovoru sa lokalnom samoupravom olučilo da promeni režim grejanja. Od 19. decembra do sredine narednog meseca, a sve u zaisnosti od vremenskih uslova, na snazi biće grejanje će raditi 24 časa”, rekao je Sladojević.

Kako je direktor dodao, ukoliko vremenske prilike to budu zahtevale „Toplifikacija“ će i nakon sredine januara raditi po izmenjenom režimu.

Podsećanja radi, standardan režim podrazumeva grejanje radnim danima od 06 do 21 čas, a vikendom od 7 do 22 časa.

“Grejna sezona za sada protiče u najboljem redu, većih pritužbi građna nije bilo. One koje su nam i upućene smo rešili, a mahom su bile pojedinačne i odnosile se na temperaturu u stanu, međutim naša merenja su pokazala da su iste neosnovane, odnosno da se temeratura kreće od 21 do 23 stepena Celzijusovih, što je u okviru gradske odluke”, objašnjava Sladojević.

Što se tiče programa poslovanja i planova za narednu godinu “Toplifikacija” će akcenat staviti na zamenu toplovodne mreže čiji su pojedini delovi stari preko 30 godina.

“Svakako ćemo raditi na zameni magistralnog toplovoda. Oko 160 metara voda će biti zamenjeno u delu deponije koja se nalazi kod teretnog mosta na putu ka Mačvanskoj Mitrovici, a isti radovi nas očekuju i u naselju Orao. Zatim će se uraditi priključak za novi objekat Osnovne škole “Jovan Popović”. Što se tiče ostalih aktivnosti, radiće se i na automatizaciji podstanica”, rekao je Saldojević i dodao da će svi radovi biti finansirani sopstvenim sredstvim “Toplifikacija” i to u visini od oko 36 miliona dinara.

Trenutno “Toplifikacija” greje oko 245.000 kvadrata što stambenog, što poslovnog prostora.

“S obzirom na zahteve koje dobijamo od investitora planiramo da povećamo kvadraturu grejne površine za nekih 15.000 kvadrata, pa će tako na naš sistem biti prikačena zgrada za pripadnike snaga bezbednosti, već pomenuta škola i novi korisnici stambenog i poslovnog prostora”, objašnjava dalje direktor.

Sladojević je za kraj rekao da se cena grejanja neće menjati u narednom periodu, kao i da je naplata oko 95%. Za one koji imaju problema sa plaćanjem svojih računa, kao i prethodnih godina, postoji mogućnost reprograma duga.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Milos 18.12.2019. - 5:13 pm

Toliko dobro grejete da moram da ukljucim kvarcnu pec kad nam neko dodje u goste,glupo da im dajem cebe da se pokriju..

Komentari su zatvoreni.