Prvo mesto u generalnom plasmanu za Кarate klub „Srem“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica/Novi Beograd – U nedelju, 19. maja je održan tradicionalni međunarodni turnir „Roda Kup” na Novom Beogradu u hali sportova Ranko Žeravica gde su karatisti „Srema“ kao i proteklih godina na ovom turniru dominirali.

Ovaj put osvojili su 1. mesto u generalnom plasmanu klubova i 1. mesto u katama. Učešće na „Kupu“ je uzelo preko 800 takmičara iz regiona, a Karate klub „Srem“ prestavljalo je 17 takmičara predvođeni trenerom Ivom Vinković. Osvojeno je ukupno 14 medalja i to 8 zlata, 3 srebra i 3 bronze.

Zlatom su se okitile i time pokazale spremnost za Balkansko prvenstvo koje se održava od 30. maja do 2. juna u Banaj Luci: Miona Murić, Sara Starčevic 2x, Elena Milošević, Jovana Radovanović, Helena Malbašić, Irena Grujanić i kata tim. Srebro su osvojili: Viktor Urošević, Una Breban i Nina Dragojlović u borbama i bronza je pripala Jovani Vasić, Anđeli Perović i Biljani Dragojlović u borbama.

Prvi nastup na takmičenju imala je Sara Glumac, a takođe su bili odlični i Vidović Luka i Mateja i Ena Laćarac.

Reprezentaciju Srbije na pomenutom Balkanskom prvenstvu za najmlađe uzrasne kategorije predstaviće Miona Murić prošlogodišnja Balkanska šampionka, Elena Milošević takođe prošlogidišnja vicešampionka za pionirke u katama, zatim Sara Starčević, Anđela Perović i Biljana Dragojlović u borbama.

„Nadam se da će se trud i rad isplatiti da će nas i sreca poslužiti, pa da odbranimo zalato i osvojimo još koju medalju, a nadam se najsjanijim odličjima s obziorom na protekle rezultate ovih mojih zlatnih devojčica”, kaže sa ponosom njihov trener Iva Vinković.

Možda Vam se svidi i