Probudio se „Zmaj“

Od strane Ozon
0 komentar

Fudbalski klub „Zmaj“ iz Noćaja nakon nekoliko godina pauze pre dve sezone počeo je ponovo da funkcioniše i već sada može da se pohvali titulom jesenjeg prvaka Gradske opštinske lige Sremska Mitrovica.

Ovaj klub u Noćaju ima tradiciju dugu devet decenija, takmičio se uspešno u raznim rangovima, ali poslednja dekada bila je izuzetno teška, klub jednostavno nije funkcionisao, pa sada sa novom upravom, novim trenerom, starim, a novim igračima krenuo je „Zmaj“ od nule.

„Formirali smo upravu kluba od desetak ljudi, okupili neke nekadašnje igrače iz samog sela, pojačali se sa kojim fudbalerom sa strane i polako krenuli od najnižeg ranga, jer drugačije i nismo mogli. Trenutno u „Zmaju“ imamo samo jednu selekciju i to seniore, ukupno 24 igrača. Sezonu smo, moram priznati krenuli prilično nesigurno, u prva tri kola smo pretrpeli dva poraza i ostvarili jednu pobedu, međutim, preostalih šest kola smo bili dosta bolji, na terenu bili uigraniji i ostvarili sve pobede, iz kola u kolo igrali smo sve sigurniji u sebe i baš u poslednjem kolu izbili na vrh tabele Gradske lige Sremska Mitrovica“, priča Miroslav Trivković, trener.

Miroslav Trivković, trener

U ligi se takmiči devet klubova, s obzirom da se iz nadmetanja povukao i drugi klub iz ovog mačvanskog sela FK „Noćaj“. „Zmaj“ je u jesenjem delu osvojio ukupno 18 bodova, isto toliko, ali sa manjom gol razlikom imaju još i Fudbalski klub „Graničar“ iz Kuzmina i „Sremac“ iz Jarka. Upravo ova dva kluba i jesu najveća konkurencija Noćajcima za ulazak u viši rang.

„Otkako smo ponovo pokrenuli „Zmaj“ pre dve godine  puno njih nam je pomoglo, jer u selu ima dosta dobrih ljudi koji vole klub i koje za njega vežu neka lepa sećanja i za koje verujem da će nastaviti da nam pomažu i u narednom periodu. Naši igrači nisu plaćeni, većina ih je baš zato iz sela, a to nam je nekako i u cilju, da imamo naše igrače. Veliku podršku nam je pružio i Grad Sremska Mitrovica i to u smislu infrastrukture, izdvojena su značajna sredstva za uređenje naših prostorija, kako samih svlačionica, tako i nekadašnje kafane, od koje mislimo da ostvarujemo određene prihode“, rekao je Trivković.

On je objasnio da punom parom zahvaljujući podršci grada rade na poboljšanju uslova u klubu, kako bi na proleće bila pokrenuta i omladinska škola.

„Kada neke pristojne uslove obezbedimo za decu, gledaćemo da ih u što većem broju privučemo u klub, interesovanja svakako već sada ima, ali o tome ćemo konkretno tek na proleće“, priča dalje trener i dodaje da se uvek iz kvanteta izdvoji kvalitet, a da je ubeđen da ga u Noćaju itekako ima.

U nastavku sezone „Zmaj“ čeka osam kola, porazi Noćajcima nisu opcija.

„Mislim da u nastavku ne smemo da se opustimo, da nemamo prava na kiks, možda sme da nam se desi da jednu utakmicu izgubimo, ali kratko je prvenstvo, brzo će se i završiti, a mi imamo za cilj da obezbedimo plasman u viši rang, tačnije u Međuopštinsku ligu. Klubovi iz Kuzmina i Jarka su nam najveća konkurencija, ali na našu sreću u prolećnom delu sezone nam obe ekipe dolaze u goste, što znači da igramo na domaćem terenu, pred domaćom publikom i nadamo se pobedama“, objašnjava Trivković i dodaje da na njihovu sreću u Gradskoj ligi klub nema puno troškova, protivnici nisu u udaljenim mestima, a nema ni puno kola.

Fudbaleri „Zmaja“ trenutno su na zimskoj pauzi, tokom koje će uprava zajedno sa trenerom pokušati da napravi najbolju strategiju i najbolji za nastavak sezone.

„Generalno za period koji nam predstoji imamo nekoliko ciljeva, prvi je svakako viši rang, trudićemo se da poziciju koju sada imamo zadržimo, da što vrednije treniramo, da funkcionišemo kao jedan dobar tim, kao jedna zdrava priča, što verujem da od samog početka jesmo, Zatim cilj nam je i da oformimo tu omladinsku školu i da i dalje u našem klubu okosnicu čine Noćajci, naravno cilj nam je da sredimo infrastrukturu, da obezbedimo pristojne uslove za naše fudbalere“, završava Trivković.

You may also like