Prijem za uspešne sportiste

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici juče je održan prijem za članove i trenere Rukometnog kluba “Srem”, istoimenog atletskog kluba i Atletskog kluba “Sirmium” koji su u prvoj polovini ove godine ostvarili zapažene rezultate.

Prijem su organizovali načelnik Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport Ilija Nedić i generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica Nemanja Crnić.

 

“Želeo bih pre svega da ovim mladim sportistima i njihovim trenerima čestitam na sjajnim rezultatima koje su postigli do sada, ali i da istaknem da su nama u Upravi najvažnija deca u sportu, da je u drugom planu briga o tome da li ćemo imati i koliko prvoligaških ekipa u našem gradu, naš prioritet jeste da se što veći broj školske dece bavi sportom”, rekao je načelnik Nedić.

On je dodao da Mitrovica imam izuzetne sportske stručnjake i da Uprava na čijem je čelu radi i radiće na tome da obezbedi što bolje uslove za sve one koji se bave i koji će se baviti nekim sportom.

“Pored toga što izdvajate puno vremena ne samo za trenažne procese i takmičenja na koje odlazite, ja vas molim da nikada ne zapostavite i svoje školske obaveze. Hvala vam što predstavljate naš grad u najboljem svetlu i želim vam da nastaviti tim putem, puno uspeha i sreće u budućnosti”, poručio je Nedić sportistima.

Što se tiče ŽRK “Srem” seniorska ekipa osvojila je 1. mesto u DRLS i izborila plasman u Prvu ligu Srbije. Pionirke su bile prve u LMK RSV prvoj ligi, a kadetkinje su osvojile 1. mesto u LMK RSV Super ligi i osvojile 3. mesto na državnom prvenstvu RSS.

“U ovoj sezoni sve kategorije ŽRK “Srem” su u svojim ligama bile najbolje i mogu i moram biti samo zadovoljan postignutim i da poželim da naše rukometašice u ovom tempu nastave”, rekao je trener Dragan Krstić.

On je kratko izneo i informaciju da se nakon 18 godina povlači sa te funkcije i da ga na istoj nasleđuje Dušan Drča.

Pored rukometašica i članovi Atletskog kluba “Srem” su ove godine postigli dosta zapaženih rezultata.

“Zahvaljujem se na prijemu, jer nadležni i ovako pokazuju da se brinu o svojim sportistima, da cene njihove uspehe i to što predstavljaju svoj grad. Što se tiče rezultata oni su više nego dobri, a očekujemo da će ih biti još u narednom periodu”, rekao je jedan od trenera u AK “Srem” Dragiša Đorđić.

Rezultati Atletskog kluba “Sirmium” su podjednako veliki i značajni, a isto tako i brojni.

“Naša Dragana Tomašević je ostvarila normu za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru, to će biti njen osmi nastup na tom takmičenju. Trenutno ona se bori da ostvari normu i za Olimpijske igre na kojima je učestvovala čak četiri puta. Sara Kiš je bila sjajna i ostvarila normu za učešće na Evropskom olimpijskom festival mladih koje će se održati u Azerbejžanu. Nemanja Jorgić je takođe blistao, on je član reprezentacije Srbije i kao deo iste nastupiće na Balkanskom prvenstvu. Štafeta kluba je ostvarila državni rekord na Prvenstvu republike za pionire, a nastupala je u sastavu Tamara Prekajac, Vanja Milanović, Mila Marinković i Ksenija Zoranović. To su samo neki od naših rezultata, zaista ih ima puno i ponosni smo na sve njih i na takmičare koji su iste ostvarili”, rekao je Goran Pavlović predsednik Atletskog kluba “Sirmiuma”.

On je dodao da svakodnevno veliki broj dece svoje vreme kvalitetno provodi na Atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici i da je to svakako njihov najveći uspeh.

Možda Vam se svidi i