Prijem za učesnike „Srem folk festa“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici danas je organizovan prijem za učesnike ovogodišnjeg, 16. po redu “Srem folk festa” koji se trenutno održava u našem gradu.

Prijemu kod gradonačelnika Sremske Mitrovice, Vladimira Sanadera, zamenika predsednika Skupštine grada Tomislava Jankovića, direktora „Srem folk festa“ Petra Samardžića i Dragana Đorđevića – umetnički direktor festivala,  prisustvovali su predstavnici nekoliko folklornih ansambala.

Ove godine na “Srem folk festu” koji se održava od 11. do 14. avgusta učestvuje  20 ansambala, preko 700 učesnika a to su: Francuska, Bugarska, Meksiko, Turska, Rusija, Gruzija, Bosna i Hercegovina, Španija, Poljska, Rumunija, Slovenija, Severna Makedonija, Hrvatska, Mađarska, Egipat i Srbija. Domaćin Festivala je Folklorni ansambl „Branko Radičević” iz Sremske Mitrovice.

Pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica i u organizaciji Centra za kulturu „Sirmiumart”, u Sremskoj Mitrovici će se od 11. do 14. avgusta 2019. godine na Žitnom trgu održava se  Šesnaesti međunarodni festival folklora „SREM FOLK FEST“.

Festivalski koncerti počinju u 20.30 časova i prethodiće im defilei učesnika centralnim ulicama Sremske Mitrovice od 19.30 časova.

Možda Vam se svidi i