Prijem za Karatistkinje „Srema“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Krajem maja meseca u Banja Luci održano je 24. Balkansko prvenstvu u karateu na kojem su članice sremskomitrovačkom Karate kluba “Srem” ostvarile zapažene rezultate i osvojile nekoliko medalja. Tim povodom za njih i trenera kluba Ivu Vinković, juče je u Gradskoj kući organizovan prijem kod načelnika Uprave za sport Ilije Nedića. Prijemu je prisustvovao i generalni sekretar Sportskog saveza Grada Nemanja Crnić.

Trener KK “Srem”, al ii reprezentacije Srbije Iva Vinković na prijemu je rekla da je na Balkanskom prvenstvu nastipilo pet članica mitrovačkog kluba koje su osvojile isto toliko medalja.

Anđela Perović koja se našla među najsupešnijim takmičarkama u Srbiji ima samo devet godina.
“Osvojila sam dve zlatne medalje, u finalu sam se borila protiv Turkinje i pobedila sam je 5:0. Inače u Karate klubu „Srem” treniram dve godine i volim da se bavim sportom”, rekla je Perović.

Jedanaestogodišnja Sara Starčević karateom se bavi već pet godina unazad, ona je imala četiri meča na Prvenstvu, izgubila e u polufinalu, a za treće mesto nadmetala se sa devojčicom iz Crne gore od koje je bila uspešnija.
Elena Milošević je na prošlogodinjem Balkanskom prvenstvu koje je održano u Beogradu ponela titulu vicešampionke, ali ove godine bila je bolja i osvojila zlatnu medalju.

“Želela da popravim rezultat , stigla sam do finala i u njemu pobedila rezultatom 4:1 devojčicu iz Hrvatske. Prvi put sam u finalu radila katu i pobedila,” zadovoljna je Elena.

Možda Vam se svidi i