Preko 24 hiljade kupača na gradskom bazenu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Prva godina rada Gradskog bazena u Sremskoj Mitrovici bila je više nego uspešna, a kupači zadovoljni.

Protekle 2018. godine, na Gradskom bazenu u okviru PSC „Pinki“ je bilo 24.300 kupača – bez klubova i plivača takmičara koji treniraju. Prihod za proteklu godinu iznosi 5.700.000,00 dinara.

Bitno je istaći da klubovi treniraju besplatno kao i seoske škole, treći razredi koji sa profesorima dolaze – za njih je obezbeđen i prevoz.

Zanimljiva činjenica je, da prema statistici najviše kupača je bilo u mesecu avgustu – s obzirom na to da je taj mesec udaran za kupališnu sezonu na Savi.

Podsećanja radi, pre nešto više od godinu dana u Sremskoj Mitrovici, tačnije 07. novembra 2016. godine otvoren je najmoderniji i energetski najefikasniji zatvoreni bazen u Srbiji. Izgradnja bazena trajala je godinu i osam meseci, a ukupno je uloženo 2 miliona eura, većinom iz budžeta Grada Sremska Mitrovica.

Zvaničnom otvaranju bazena, uz gradonačelnika Sanadera, prisustvovali su i ministri u Vladi Republike Srbije, ministar poljoprivrede, šumarstva i vododprivrede Branislav Nedimović, ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Možda Vam se svidi i