Predstavljena aplikacija „Osnovi bezbednosti dece“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Elektronska aplikacija „Osnovi bezbednosti dece“ juče je predstavljena u Osnovnoj školi „Boško Palkovljević Pinki“ u Sremskoj Mitrovici.

Aplikaciju je razvilo Ministarstvo unutrašnjih poslova u okviru istoimenog projekta koji se realizuje u svim osnovnim školama na području Srema, a dostupna je na internetu, u „Google Play“ i „App Store“ prodavnici.

Nešto više o samoj aplikaciji rekao je načelnik odeljenja Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici Dragan Stojanac.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije razvilo je elektronsku aplikaciju za mobilne telefone koju svako dete, roditelj, staratelj, nastavnik može da instalira na svom mobilnom telefonu – androidu, a sve u cilju zaštite dece. Aplikacija sadrži informacije koje se odnose na roditeljsku liniju, liniju zaštite dece u školama, kontakt centra za zaštitu dece na internetu, Odeljenje za visoko tehnološki kriminal“, rekao je Stojanac.

On je objasnio da ona važi za sve đake u osnovnim školama i obrađuje više tema kao što su:
– Bezbedno učešće u saobraćaju,
– Policija u službi građana,
– Nasilje kao negativna društvena pojava,
– Prevencija i zaštita dece od zloupotrebe opojnih droga i alkohola,
– Bezbedno korišćenje interneta i društvenih mreža,
– Prevencija i zaštita dece od trgovine ljudima,
– Zaštita od požara i
– Zaštita od tehničko-tehnoloških opasnosti i prirodnih nepogoda.

Direktor „Pinkijeve“ škole Igor Došen zadovoljan je sa dosadašnjom saradnjom sa Policijskom upravom Sremska Mitrovica.

„Osnovna škola „Boško Palkovljević Pinki“ je učesnik projekta „Osnovi bezbednosti dece“ od samog početka njegove realizacije. Cilj ovog projekta je sticanje novih i unapređenje starih, odnosno već postojećih znanja, umeća, veština i stavova kojim se unapređuje, razvija, poboljšava bezbednost i kultura svakog učenika. Korišćenjem ove mobilne aplikacije svaki učenik, nastavnik i roditelj će naučiti da prepozna kritične situacije , da preventivno deluje i u slučaju da se desi nešto da pravilno odreaguje“, rekao je Došen.

On se tom prilikom zahvalio Policijskoj upravi Sremska Mitrovica na dobroj i uspešnoj saradnji na pomenutom projektu.

Projekat „Osnovi bezbednosti dece“ realizuju Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici i Uprava za obrazovanje Grada Sremska Mitrovica.

Cilj Projekta je edukacija učenika o postojanju i vrstama bezbednosnih rizika, načinima zaštite i unapređenju bezbednosne kulture.

Projekat se realizuje u svim osnovnim školama na području Srema kroz časove odeljenske zajednice. Nastavu realizuju pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici koji poseduju znanja i veštine iz oblasti koje se izučavaju i koji su obučeni za rad sa decom i mladima.

Možda Vam se svidi i