Predstavljamo vam učesnike ovogodišnjeg „Srem folk festa“: Bosna i Hercegovina

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Međunarodni festival folklora „Srem folk fest“ u Sremskoj Mitrovici biće održan od 11. do 14. avgusta, na Žitnom trgu, a u okviru njega nastupiće ukupno predstavnici 16 zemalja od kojih je jedna i Bosna i Hercegovina.

Gradsko kulturno-umetničko društvo „ALAT“- Trebinje, BOSNA I HERCEGOVINA.

GKUD „Alat”, Trebinje, osnovano je 1956. godine, u okviru „Industrije alata Trebinje”. U svojoj bogatoj istoriji, izvelo je 2.000 koncerata, a kroz njegove redove je prošlo preko 3.000 mladih. Danas broji oko 500 članova, u okviru 5 sekcija (folklorna, muzička, guslarska, izvorna muška i ženska pevačka grupa). Njegov repertoar čini oko 30 koreografija i za 80 % njih koriste se originalne narodne nošnje. Od svog osnivanja, dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Poznato po velikoj humanosti i dobročinstvu, Gradsko-kulturno-umetničko društvo „Alat” organizuje najmanje 2-3 humanitarna koncerta godišnje i rado se odaziva da učestvuje na njima. Pored brojnih koncerata i festivala, njegovi članovi su učestvovali i na snimanju mnogih televizijskih emisija, spotova poznatih estradnih umetnika, filmova…

Igre trebinjskog „Alata” su „lekovite kao hercegovačko bilje, tople kao toplo sunce sa juga, jer Trebinje godišnje ima čak 260 sunčanih dana, a odišu i čvrstinom i snagom, jer sa tvrdog kamena hercegovačkog stižu”.

You may also like