Policajac iz Laćarka uhvatio lopova u Amsterdamu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Policajac iz Laćarka Darko Dronić nedavno je uhvatio lopova u Amsterdamu, glavnom gradu Holandije. Darko je sasvim slučajno, dok je boravio na godišnjem odmoru u zemlji lala, prisustvovao pljački i bez mnogo razmišljanja pojurio lopova koji je ukrao torbu sa ramena jedne žene.

Tim povodom gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader danas je ugostio dvadesetdevetogodišnjeg Dronića, inače pripadnika Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici.

“Veliko mi je zadovoljstvo što sam u Gradskoj kući ugostio našeg policajca Darka, koji je tokom svog godišnjeg odmora uhvatio lopova i na taj način zaista pokazao da izuzetno voli svoj posao i da ga radi gde god se nalazi. Nama je čast što je on iz našeg grada i što ga predstavlja na najbolji mogući način. Sremska Mitrovica ima dobre poicijske službenike i Darko je svakako jedan od njih. Mitrovčani mogu biti spokojni u svom gradu”, rekao je Sanader.

On je Darku poželeo da napreduje u službi i da u narednom periodu postiže dobre rezultate u svom radu i kroz smeh dodao da se nada da će on, ali i sve njegove kolege imati što manje posla u budućnosti.

O tome kako se sve odigralo rekao je sam Darko.

“Boravio sam na godišnjem odmoru sa suprugom u Belgiji i Holandiji. Tokom jenodnevnog izleta sa prijateljima u Amsterdam, u jednom trenutku primetio sam veću grupu ljudi koja je vikala za muškarcem. On je u ruci nosio žensku torbu i brzo sam shvatio da je u pitanju lopov, te potrčao za njim. Bio sam uporan i nisam razmišljao da stanem. Uvidevši da sam uporan lopov je u jednom trenutku bacio ukradenu torbu, ali je nastavio da trči. S obzirom da je moj prijatelj bio nedaleko od mene visknio sam mu da uzme torbu, a ja sam nastavio poteru sve dok ga nisam sustigao. Lopov nije pružao otpor, stao je i zajedno smo dočekali policajce koji su se na lice mosta pojavlili u roku o nekoliko minuta”, objašnjava Dronić.

Lopov je priveden, a Darka su holandske kolege pohvalile i načelnik nadležne stanice uručio mu je prigodan poklon.

Ništa manju zahvalnost ukazala mu je i vlasnica torbe koja je dobila nazad svoja dokumenta, novac, mobilni telefon i ostale sitnice koje su se u istoj nalazile.

Možda Vam se svidi i