Pokloničkim putovanjem do manastira Lelić i Jovanja u novu horsku sezonu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Uz Božji blagoslov i duhovno vođstvo protojereja stavrofora O.Gvozdena, članovi hora „Sveti Sava“, pri Sabornom hramu sv Dimitrija, realizovali su pokloničko putovanje do manastira Lelić i manastira Jovanja u okolini Valjeva, u nedelju 10. novembra 2019. godine.

Osim prisustva Svetoj liturgiji u manastiru Lelić i cjelivanja moštiju, članovi hora su i pomazani svetim uljem koje, kako kažu sveštenici, liječi tijelo od njegove nemoći i čisti dušu od grijehova, čak i onih zaboravljenih.

U manastiru Jovanja, gde je iguman Arhimandrit Mihailo Biković, učesnici puta uživali su u miru i tišini, koju narušava samo cvrkut ptica.

Nakon ove posete svetinjama, članstvo hora „Sveti Sava“ započinje novu horsku sezonu.

Pozivaju i verujuće sugrađane, starije od 12- 13 godina (gornje granice nema), da im se pridruže i na taj način ulepšaju uznošenje molitvi Gospodu. Probe se održavaju utorkom i četvrtkom u večernjim časovima u sali Srpskog doma.

Pored toga, Jovanka Ivanić, horovođa ovog hora, poziva i mališane koji imaju od 5 do 12 godina, da postanu članovi dečje grupe pri Sabornom hramu, koja se, svake nedelje od 11.00 sati, druži i na raznovrsne načine upoznaje sa muzikom koja slavi Gospoda.

You may also like