Počela realizacija projekta „Školski čas odbojke“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Gradska uprava za obrazovanje, kulturu i sport, Sportski i Odbojkaški savez grada Sremska Mitrovica, zajedno sa Predškolskom ustanovom „Pčelica“ krenuli su u realizaciju projekta „Školski čas odbojke“. Cilj projekta je promocija sporta među decom predškolskog uzrasta. Prvi čas održan je u sporskoj sali Osnovne škole „Jovan Popović“ a prisustvovalo je 60 mališana iz objekta „Leptirić“.

„Danas smo se okupili kako bi mališanima koji borave u objektu „Leptirić“ pokazali neke od najlepših stvari koje sport nosi sa sobom, a to su druženje i fer plej. Projekat „Školski čas odbojke“ predstavljen je deci kako bi kod njih još od najranijih uzrasta razvijali ljubav prema sportu, pa i prema odbojci“, rekla je Biljana Cvijetić direktor predškolske ustanove „Pčelica“.

Ona je najavila da će „Pčelica“ nastaviti sa sportskim aktivnostima, već sledeće nedelje biće održano takmičenje na Atletskom stadionu na kojem će učestvovati deca iz pet gradskih objekata.

„Naš cilj je da se deca bave sportom, da im sport bude način života i da već od malih nogu steknu određene navike i ljubav prema sportu. Naš program je vrlo ozbiljan i temeljan i u tom pravcu Sportski savez grada Sremska Mitrovica odnedavno je i član Saveza za predškolski sport Srbije čime smo postali prva institucija sa teritorije Srema koja u svom svakodnevnom radu i u godišnjem programu ima i pažnju o najmlađim našim sugrađanima, dakle o onima koji su u predškolskim ustanovama“, rekao je Nemanja Crnić, generalni sekretar Saveza.

„Na zahtev direktorice predškolske ustanove „Pčelica“ i na moje veliko zadovoljsto ostvaren je projekat „Školski čas odbojke “ uz podršku Gradskog odbojkaškog saveza, Sportskog saveza grada i Uprave za obrazovanje. Odbojka je sport koji je trenutno najpopularniji u gradu i mi se trudimo da kroz njegovu dalju promociju aktiviramo što više dece“, rekao je Radovanović Srđan, sportski direktor Gradskog ženskog odbojkaškog kluba „Srem“.

Radovanović je rekao da su svim vrtićima koji budu učestvovali u projektu obezbeđeni pokloni u vidu rekvizita za razvoj koordinacije kod dece.

Možda Vam se svidi i