Počela obnova puta Šabac – Sremska Mitrovica

Od strane Ozon
0 komentar

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, prisustvovala je danas početku radova na rekonstrukciji državnog puta Šabac – Sremska Mitrovica.

“Кao što sam pre dva meseca prilikom posete MZ Majur obećala, započinjemo rekonstrukciju državnog puta od Šapca do Sremske Mitrovice. Naš zadatak je da stvorimo uslove da svi žive bolje, da ljudi ostanu sa svojim porodicama da žive i rade ovde”, izjavila je ona.

Mihajlovićeva je rekla i da je često u Mačvanskom okrugu i Šapcu jer želi da pokaže građanima da Vlada Srbije i predsednik Republike ne prave razliku po tome ko za koga glasa, već da su svi građani jednaki i da će država učiniti sve što može da pomogne u razvoju infrastrukture.

“Ne smemo da delimo građane prema tome za koga glasaju. Pre tri godine, kada sam posetila Bukor, bilo je jako tužno videti da se tu ništa ne radi jer nisu deo gradske vlasti. Tada sam donela odluku da ćemo pomoći da svaki put koji može, da se i rekonstruiše. Hvala vam na strpljenju, uradićemo sve što možemo”, rekla je ona.

Mihajlovićeva je istakla da je u pitanju državni put dug šest kilometara i da će u zavisnosti od vremenskih uslova ove godine biti završena najmanje tri kilometra.

“Bez puteva i infrastrukture nema ni razvoja. Pored lokalnih puteva i pružnih prelaza koje uređujemo, u novembru počinjemo izgradnju auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac i Šabac-Loznica i to će biti kruna svega što zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i Vladom Srbije radimo kako bi svaki deo naše zemlje imao dobar put”, rekla je ona.

Vladan Кrasavac, načelnik Mačvanskog upravnog okruga, istakao je da je i današnji početak radova na putu Šabac – Sremska Mitrovica dokaz da država misli na lokalne samouprave i dodao da je sve što je sa ministarkom Mihajlović dogovoreno na poslednjem sastanku u pogledu infrastrukturnih projekata i realizovano.

“Ovog leta Šabac i Mačvanski okrug bili su saobraćajno infrastrukturno gradilište. Početkom radova na auto-putu i brzoj saobraćajnici krenućemo u novi veliki zamah razvoja ovog dela Srbije”, rekao je Кrasavac.

Ivan Nešković, predsednik MZ Majur, rekao je da svaki dolazak potpredsednice Vlade u ovaj kraj znači nove investicije i podsetio da su od poslednjeg sastanka urađene sve ulice i pružni prelaz u ovom mestu.

“Srećni smo što je došao dan da se ovaj put koji je bio u veoma lošem stanju rekonstruiše. Građani Majura pokazali su kome veruju, a mi smo dokazali da smo maksimalno posvećeni radu da ovaj deo Srbije učinimo boljim mestom za život”, rekao je Nešković.

Zoran Drobnjak, direktor “Puteva Srbije”, istakao je da su zahvaljujući Vladi Srbije i resornom ministarstvu na teritoriji Šapca urađena 22 km puta i da će u ovoj godini najmanje tri kilometra biti rekonstruisana na ovom državnom putu.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Možda Vam se svidi i