Sremska Mitrovica – U utakmici jedanaestog kola Prve rukometne lige Srbije rukometašice sremskomitrovačkog ŽRK „Srema“ savladale su ŽRK „Temerin“ rezultatom 30:35 (14:17).

Sudije: Crnjanski Vojislav i Bubanja Nikodin iz Bačke Palanke. Delegat: Konstantinović Dijana iz Novog Sada. Gledalaca 100.

Zbog zauzetosti hale u Temerinu, utakmica ŽRK „Temerin“  i „Srem“ odigrana je u hali „Pinki“ u Mitrovici. Bila je to poslednja utakmica u prvom delu prvenstva za ove dve ekipe.

Od samog starta utamice igračice „Srema“ vodile su sa nekoliko golova razlike i tu prednost su zadržavale tokom celog meča do poslednjeg zvižduka sudije. „Sremice“ su dominirale na terenu i igrale su sa pola snage, tek toliko da održavaju rezultatsku prednost. Trener Drča pružio je priliku i mlađim igračicama da ulaze u igru i tako se  pripremaju za naredne jače utakmice.

Pre samog starta prvenstva Ženski rukometni klub „Srem“ kao  ubedljivo najmlađa ekipa u ligi, smatrali su ih za nekog ko će se samo jednu sezonu zadržati u ovom rangu takmičenja. Rukovodstvo kluba, a naročito igračice, imali su sasvim drugu viziju sa daleko većim ambicijama. Kako je prvenstvo odmicalo sve ostale ekipe su sa velikim respektom posmatrale na ovu ekipu. „Sremice“ su svojim neverovatno brzim igrama u kontranapadima, velikom borbom na svakoj utakmici osvajale bodove i nad daleko iskusnijim ekipama. Kada se sagleda prvi deo prvenstva, od jedanaest utakmica zabeležile su osam pobeda, jednu nerešenu i samo dve izgubljene utamice. Obzirom da ovo poslednje kolo još nisu odigrale sve ekipe, rukometašice „Srema“ se nalaze trenutno na DRUGOM mestu na tabeli, pa su tako i najveće i najprijatnije iznenađenje ovog takmičenja. Najveće i najprijatnije „iznenađenje“ je samo za one koji nisu prisustvovali utakmicama ove ekipe. Rukometašice „Srema“ zajedno igraju od pionirskih dana, vredno treniraju, izgaraju na svakom meču tako da njihov izuzetan kvalitet na svakom meču dolazi do izražaja. 

ŽRK „Temerin“ u sastavu: Zec Marijana, Drinić Sara-4, Đilas Tara-4, Petrović Ana-7, Rapaić Nikolina, Knežević Teodora, Ljubanić Marijana, Vuković Kristina, Pajić Tara-10, Radić Nevena. Trener: Risović Jovan.


ŽRK „Srem“ u sastavu: Petrović Dragana-8, Šerfezi Marija-1, Vlaisavljević Anica-1, Bakša Andrea, Komnenović Tijana-5, Vasiljević Nikolina, Ćetković Nataša-5, Stefanović Ana-7, Stević Milica-3, Ostojić Tatjana, Erić Marijana, Zubović Milica-5. Treneri: Dušan Drča i Saša Kojović.

Možda Vam se svidi i