OŠ „Sveti Sava“ na matematičkoj mapi Srbije

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U ponedeljak, 13. maja u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Sremskoj Mitrovici, održana je manifestacija „Dan inspirisan Pitom Mondrijanom“.

Centar za promociju nauke iz Beograda, uvrstio je ovaj događaj na matematičku mapu Srbije, gde se nalaze sve manifestacije, izabrane na konkursu i koje na inovativan način vrše popularizaciju nastave matematike.Autor i organizator događaja je nastavnica matematike Sonja Vlajin.

Učenici su pripremili prezentaciju o životu i delu holandskog slikara Pita Mondrijana, sa akcentom na geometrijsku apstrakciju. Rešavali su Mondrijanov kvadrat i izračunavali Mondrijanov broj.Organizovana je i izložba radova učenika škole, na temu „Inspirisani Pitom Mondrijanom“.

Omaž poznatom umetniku završio se malom modnom revijom na kojoj su predstavljene majice sa printom geometrijske apstrakcije poznatog slikara.Za ovu specijalnu priliku, majice je pripremila štamparija i knjižara „Кolor print“iz Sremske Mitrovice. U holu škole bila je postavljena izložba nakita, rad učenika škole. Na najlepši način prikazana je kreativnost i smisao za estetiku učenika viših razreda. Svečanost je otpočela nakon pozdravnog govora direktora škole Dragane Sretenović.

Ovom manifestacijom započela je nedelja obeležavanja Dana škole, koju prate sportske aktivnosti, a koja se završava u petak popodne, svečanom priredbom pod nazivom „U svetu igre i mašte“. Manifestaciji „Dan inspirisan Pitom Mondrijanom“ prisustvovali su članovi kolektiva, roditelji, učenici i mnogobrojni gosti.

Možda Vam se svidi i