OŠ „Sveti Sava“: Kabinet uredili, potrebna sredstva za nastavak projekta

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Početkom školske 2018/2019. godine, nastavnica engleskog jezika u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Sremskoj Mitrovici Jelena Potocki pokrenula je projekat pod nazivom „Uređenje kabineta za engleski jezik i digitalizacija nastave“. Usledio je dogovor sa kolegama i učenicima koji su želeli da daju svoj doprinos i zahvaljujući njihovom zalaganju i odlučnosti, danas ova škola ima lepu i neobičnu učionicu.

Projekat svakako ne bi bio ostvaren bez podrške direktorke Dragane Sretenović, koja se u ime škole potrudila da obezbedi materijal za krečenje i farbanje, kao ni bez domara i spremačica koji su zaslužni za lepo okrečene zidove učionice i prelepu boju ormarića.

Projekat je započeo postavljanjem starinskog zidnog sata koji su zajedničkim snagama donirale nastavnice engleskog jezika Jelena Potocki i Milka Vasiljević Arbanovski, i učiteljica II-2 Branislava Đorđević. Neizmernu pomoć pružila je i Marina Кurucić, nastavnica fizike i hemije, čiji je umetnički talenat bio osnova za realizaciju projekta. Ona je viziju i idejna rešenja Jelene Potocki uobličila u nacrt željenog izgleda učionice i tek tada su radovi mogli da počnu. Tokom zimskog raspusta i početkom drugog polugodišta, dve nastavnice su oslikale unutrašnjost učionice kao i zid oko vrata kako bi ambijent učinile što prijatnijim za oči malih i velikih đaka. Od velike pomoći u oslikavanju murala bile su Teodora Jelić i Jelena Panić (učenice VII-4), a doprinos su dali i Кonstantin Кočić (učenik VII-4) i Tatjana Rajšić (učenica 8. razreda u područnom odeljenju – Divoš).

Nakon oslikavanja, učionica je ukrašena slikama i portretima koje je pripremio nastavnik likovnog vaspitanja Predrag Simeunović, kao i crtežima koje su izradile Teodora Jelić (učenica VII-4) i Teodora Debeljački (učenica VI-1). Autentičnom izgledu učionice doprineli su starinski ram sa fotografijama i mala crna tabla, a konačni izgled učionice postignut je postavljanjem motivacionih poruka u vidu mini plakata koje je pripremila Milka Vasiljević Arbanovski, nastavnica engleskog jezika, uz pomoć Anje Bikar (učenice VII-3).

Ovim je prva faza i primarni cilj projekta (uređenje i oslikavanje) upešno završena.

Prema rečima Snežane Petrović, koordinatora tima za marketing OŠ „Sveti Sava“, realizacija druge faze – digitalizacija nastave ostaje neizvesna usled nedostatka finansijskih sredstava.

„Predlog projekta je poslat na adrese nekoliko velikih kompanija sa nadom da će neka od njih prepoznati naš trud i zalaganje i donirati potrebna finansijska sredstva za nabavku pre svega velikog TV uređaja (bar oko 40 inča, android, i ako je moguće smart) na kom bi se mogli gledati digitalni sadržaji – jer je to uređaj najpraktičniji za učionicu. Pozivam sve koji su zainteresovani da nam pomognu da se obrate školi i na taj način omoguće našim đacima još kvalitetniju nastavu“, kratko je rekla Petrović.

Možda Vam se svidi i