Oni su mladi, oni su vredni, oni su talentovani, oni su evropski prvaci!

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader i načelnik Uprave za obrazovanje, kulturu i sport Ilija Nedić organizovali su svečani prijem u Gradskoj kući za članove Kajak kluba „Val“, koji su ostvarili zapažen uspeh na nedavno završenom Evropskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore u češkim Račicama.

Prijemu su prisustvovati Bojan Zdelar, osvajač dva odličja, zlata u disciplini K1-1.000 i srebra u disciplini K1-500, Marija Dostanić koja se okitila zlatnom medaljom u disciplini K2-500 u konkurenciji seniorki do 23 godine, zatim Olivera Mihajlović i Anastazija Bajuk koje su zauzele 7. mesto u finalu u disciplini K2-500 i Stefan Vrdoljak deveti u četvercu na 500 metara u konkurenciji mlađih seniora. Prijemu su prisustvovali još i trener “Valovaca” Nenad Kosjer i predsednik kluba Albert Bajuk.

“Želim pre svega da vam čestitam i ume Grada, u ime Uprave na čijem sam čelu, ali i u svoje lično ime i da kažem da ste još jednom i to po ko zna koji put pokazali da vredno radite, trenirate, da ste talentovani i da pored svega toga rezultati ne mogu da izostanu. Kajakaški klub “Val” je jedna velika porodica i svi vi pokazujete koliko se volite i poštujete međusobno, koliko volite svoj klub i svoj grad i da ste već sada vrhunski sportisti i siguran sam da ćemo za vas organizovati još niz ovakvih prijema. Želim vam puno sreće u budućnosti i da ostanete u Sremskoj Mitrovici i u “Valu”, rekao je na prijemu načelnik Nedić.

Reprezentacija Srbije na prvenstvu u Češkoj bila je sastavljena od 26 takmičara, tri trenera i selektora. Kajak klub “Val” predstavljalo je pet veslača koji osvojili tri od ukupno pet medalja koliko je pripalo srpskoj reprezentaciji.

Zadovoljstvo postignutim uspehom nije krio trener Kosjer koji je podsetio da “Val” ove godine slavi 7 decenija postojanja i da je ovogodišnja sezona za sada više nego uspešna.

“U Srbiji ima oko 40 kajakaških klubova, a naš je je svakako najtrofejniji i verujem da će tako ostati, imamo sjajne takmičare koji se sa svakog nadmetanja vrate sa medaljama”, rekao je Kosjer i dodao da se “Valovci” već pripremaju za naredno takmičenje, odnosno Svetsko prvenstvu u Segedinu.

Marija i Bojan za postignut uspeh na Evropskom prvenstvu nagrađeni su od strane Grada sa po 100.000 dinara, dok je trener Kosjer nagrađen sa 50.000 dinara.

You may also like