Održane 57. Ulične trke

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas su u okviru manifestacije Novembarski dani, kao i svake godine održane tradicionalne 57. Ulične trke grada Sremska Mitrovica.

Organizatori Trka su Ustanova „Atletski stadion“, AK „Sirmijum“, AK „Srem“, Zbor atletskih sudija i Grad Sremska Mitrovica.

Ukupno je istrčano 20 trka u kojima su učestvovala deca predškolskog uzrasta, učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Sremska Mitrovica, kao i pripadnici vojske, spasilačko – vatrogasne službe, policije i zaposleni u Kazneno popravnom zavodu. Održana je i trka rekreativaca, kao i „Mitrovačka multisport trka“ – Školski super brzi duatlon. Ova trka je kao i prošle godine kada je održana po prvi put bila promotivnog karaktera i sa ciljem afirmacije triatlona kao školskog sporta.

Ulične trke je ispred lokalne samouprave zvanično otvorio zamenik načelnika Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Zoran Miščević.

„Dobro je da i ove, kao i prethodnih godina atletika ima jedno značajno mesto kao bazični sport u gradu Sremska Mitrovica, a to pokazuje činjenica da su se ovde danas okupili kako oni najmlađi, tako i rekreativci. Zaista, Ulične trke su značajna manifestacije koja još jednom pokazuje da je Mitrovica grad sporta i lokalna samouprava će nastaviti da joj pruža svoju punu podršku onako kako je to i do sada činila“, rekao je Miščević.

On je dodao da današnja manifestacija govori i o sjajnoj organizaciji i saradnji sportskih ustanova i kubova u samom gradu, te izrazio nadu da će se Ulične trke održavati i u budućnosti, kao i da će iz godine u godinu biti sve masovnije.

Ispred organizatora direktor Ustanove „Atletski stadion“ Darko Gavrilović kratko je izrazio zadovoljstvo brojem učesnika u Trkama.

“Izuzetno mi je drago što su se sve škole odazvale i uzele učešće u današnjoj manifestaciji, jer mislim da je jako važno da decu od malih nogu usmerimo ka sportu, ka jednom zdravom načinu života i ovo je jedna od manifestacija koja između ostalog ima za cilj promociju sport ali svih njegovih lepih strana”, rekao je Gavrilović.

Imena pobednika svih trka biće objavljena u toku sutrašnjeg dana.

You may also like