Održana vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na Trgu Ćire Milekića u Sremskoj Mitrovici danas je zbog povećanih potreba u toku letnjeg perioda organizovana vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Realizatori akcije su Institut za transfuziju krvi Vojvodine i Crveni krst Sremska Mitrovica, a uz podršku Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu i Saveta za zdravlje grada Sremska Mitrovica.

Nenad Golubović, predsednik mitrovačkog Crvenog krsta kratko je rekao da je današnja vanredna akcija prva akcija organizovana na otvorenom u našem gradu, odnosno u transfuziomobilu.

„Potrebe za krvlju i krvnim derivatima su povećane i mi smo se upravo zbog toga odlučili da pored dve akcije doborovoljnog davanja koje redovno realizujemo dva puta mesečno u prostorijama Crvenog krsta, organizujemo i jednu vanrednu u samom centru grada, jer je ovde velika koncentracija ljudi“, rekao je Golubović.

On je dodao da u proseku od 80 do 90 ljudi da krv za vreme jedne akcije.

Prema rečima Vojislava Mirnića, načelnika Uprave za zdravstvo i predsednika Saveta organi na čijem se čelu nalazi će i u narednom periodu podržavati akcije dobrovoljnog davanja krvi.

„Mitrovčani iz akcije u akciju pokazuju svoju humanost i visoku dozu savesnosti i svojim doborovoljnim davanjem krvi pružaju pomoć onima kojima je ta vrsta pomoći neophodna“, rekao je Mirnić i zahvalio se svim davaocima, te pozvao one koji još uvek nisu dali krv, a za tako nešto nemaju zdravstvenih niti bilo kojih drugih prepreka da se odazovu na neku od narednih akcija.

Danas je krv dalo 36 građana, što je prema rečima organizatora zadovoljavajući broj s obzirom da je u pitanju vanredna akcija.

You may also like