Sremska Mitrovica – U subotu, 2. marta u Poslovno sportskom centru „Pinki“ u Sremskoj Mitrovici uspešno je održan peti po redu „Sirmium dance fest“ – festival igre i muzike koji je ove godine bio najorganizovaniji i najkvalitetniji, ali i najveći po broju izvođača.

Skoro 900 plesača iz 22 plesna studia koja razvijaju plesne discipline klasičan, moderan, art, hop, karakter, acro, fit, disco style predstavilo se na festivalu.

Na samom početku Festivala predstavile su se najmlađe kategorije – Bebe deca uzrasta od 3 do 6 godina) i Mini deca iuzrasta od 6 do 9 godina), dok su se u popodnevnim satima predstavili učesnici u kategoriji dece, juniora i seniora.

Plesni studiji učesnici: „Play dance studio“, Srk „Maga Magazinović“, Baletska škola Centra za igru, Srk „Kiko“, Baletski studio „Atena“ Ub, „Royal Dance studio“ Bačka Palanka, Gym&Fitness 022, „Impuls studio“, Studio „Olena“ Bijeljina, Baletski studio „Allegro“, Studio „Maesro“, Umetnički centar „Adađo-NB“, Plesni studio „Alex Flashdance“, Plesni klub „101“ Bijeljina, „Mystique Dance“ Beograd, „Injoy“ Beograd, „Mažoret“ Stanari, „Amadeus“ Požarevac, Baletski studio „L Dance“, Centar za igru Zrenjanin i domaćini su Studio modernog i klasičnog baleta „Olena“ i „Sirmium Dance“.

Stručni žiri činile su tri dame i to: Gabrijela Teglaši Jojkić, Aleksandra Belić i Snežana Andrejević, dugogodišnji saradnici organizatora Festivala Svetlane Olene Rimac.

Festival je organizovan u saradnji sa Gradskom upravom za obrazovanje, kulturu i sport, Sportskim savezom grada Sremska Mitrovica i Turističkom organizacijom Grada Sremska Mitrovica, a otvorili su ga upravo predstavnici ovih institucije-organizacija.

Najbolji na festivalu su dobili specijalne nagrade – odlazak na međunarodne festivale u Prag, Rim, Beč, Španiju, Rimini…

Najveća konkurencija je bila u modernom baletu, art i open disciplini.

Najviše specijalnih nagrada dobio je Studio „Impuls“ iz Novog Sada dve solo specijalne i jedna grupna.

Sremskomitrovački Studio modernog i klasičnog baleta „Olena“ se predstavio u osam plesnih kategorija sa ukupno osvojenih sedam prvih nagrada i jednom drugom nagradom. Takođe „Olena“ je i dobitnik specijalne nagrade kotizacije za Španija Dance Open.

Prilikom festivala dodeljena je i zahvalnica Svetlani Oleni Rimac od strane Udruženja Baletskih umetnika za poseban doprinos u radu i razvoju baletske umetnosti u gradu Sremska Mitrovica i u regionu.

Možda Vam se svidi i