Od sutra POTPUNA obustava saobraćaja

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U toku su završni radovi na pripremanju podloge za asfaltiranje puta između Mačvanske Mitrovice i Zasavice II koje će uslediti u narednih nekoliko dana.

Radove su danas obišli zamenik načelnika Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Uroš Veselinović i predsednik Skupštine grada Tomislav Janković.

Potpuna obustava saobraćaja na deonici koja je obuhvaćena rekonstrukcijom biće realizovana od srede, 24. do nedelje, 27. jula u vremenskom period od 08:00 do 18:00 časova.

Veselinović je tom prilikom podsetio da je projekat kompletne rekonstrukcije ovog dela puta finansiran od strane Javnog preduzeća “Putevi Srbije” i da je njegova vrednost 87 miliona dinara. Ukupno 2 kilometra puta biće rekonstrisano u okviru ove faze radova.

On je takođe za naredni period najavio i nastavak radova na rekonstrukciji putne infrastrukture u Mačvanskoj Mitrovici. Radovi će, prema Veselinovićevim rečima, obuhvatati deo puta u glavnoj ulici od mesta gde su stali radovi na rekostrukciji prošle godine, do dela gde sada počinju radovi. Na taj način glavna saobraćajnica kroz Malu Mitrovicu bi bila kompletno sređena.

 “Nastavak radova biće finansiran od strane “Puteva Srbije”, lokalne samouprave i javnih preduzeća kao što su “Vodovod” u “Srem-gas” koji će iskoristiti te radove kako bi rekonstruisali i obnovili svoje mreže”, rekao je Veselinović i apelovao na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju privremene signalizacije i obaveštenja koja su postavljena za njih, te da koriste alternativne pravce dok traju radovi.

Zamenik načelnika je dodao i da obustava saobraćaja svakako neće važiti za hitne službe, pre svega za hitnu pomoć i pripadnike vatrogasno – spasilačke jedinice.

Predsednik Skupštine Janković istakao je da je rekonstrukcija puta dogovorena odmah nakon posete predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića domaćinstvu Čikić u Zasavici u okviru kampanje “Budućnost Srbije”.

“Radovi koji se vrše su vrlo značajni za sve ljude koji žive u Mačvanskoj Mitrovici, Zasavicama, Ravnju, za sve one koji koriste ovaj putni pravac i vezu sa Republikom Srpskom, odnosno Bosnom i Hercegovinom, za privrednike, građane, poljoprivrednike, turiste. Put je već duže vreme bio u vrlo lošem stanju i evo samo 4,5 meseca je prošlo otkako je predsednik Vučić posetio naš grad u okviru kampanje “Budućnost Srbije” i obećao pomoć da se ovaj problem reši. Na ovaj način smo pokazali da smo kao lokalna i republička vlast odgovorni, da rešavamo probleme građana i da izlazimo u susret uvek kada je to neophodno. Ja koristim priliku da se u ime građana Sremske Mitrovice i Skupštine grada zahvalim pre svega predsedniku Vučiću, premijerki Ani Brnabić i posebno ministru Branislavu Nedimoviću, našem sugrađaninu koji je posredovao između lokalne samouprave i “Puteva Srbije” i pomogao realizaciju ovog vrlo značajanog projekta”, rekao je Janković prilikom današnjeg obilaska radova.

Janković je  baš kao i Veselinović apelovao na učesnike u saobraćaju da poštuju izmenu režima saobraćaja i novopostavljenu signalizaciju.

“Ono što je vrlo značajno istaći kod ovog projekta jeste činjenica da ćemo dobiti širu saobraćajnicu nego što je ona to do sada bila i apelujem na sve učesnike u saobraćaju da kada završimo sa radovima da se pridržavaju saobraćajnih propisa, prvenstveno ograničenja brzine, jer se ovde vrlo često dešava da se vozači razvijaju brzine mnogo veće od dozvoljenog i na taj način ugrožavaju ostale učesnike u saobraćaju. Takođe, apelovaćemo na saobraćajnu policiju da na ovom delu pojačaju kontrole, a sve u cilju bezbednosti svih našigh sugrađana”, rekao je Janković.

Možda Vam se svidi i