Od danas topli radijatori

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Sremskoj Mitrovici od danas je 12 dana ranije nego što je to zakonska obaveza, počela grejna sezona. Tim povodom kotlarnicu u naselju Stari most obišli su gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader i direktor JKP „Toplifikacija“ Slavko Sladojević.

„S obzirom na to da su dnevne i noćne temperature ispod 12°C doneli smo odluku da desetak dana ranije nego što je to gradskom odlukom predviđeno, krenemo sa toplim probama, u stvari sa grejanjem svih stanova u Sremskoj Mitrovici. Svi sistemi za grejanje su u funkciji, remontovani u toku letnje sezone tako da i ovu grejnu sezonu dočekujemo spremni. Što se tiče našeg javnog preduzeća nadam se da ove godine nećemo imati većih problema što se tiče havarija s obzirom da je naš sistem za daljinsko grejanje u dobrom stanju. Svake godine se dosta toga ulaže na poboljšanje kvaliteta grejanja i verujem da ćemo imati još jednu uspešnu grejnu sezonu kao što smo to imali i do sada”, rekao je prilikom obilaska kotlarnice gradonačelnik Sanader.

Mitrovačka Toplifikacija greje oko 80,000 kvadrata poslovnog prostora i 3.400 stanova.

„Stanovi naših korisnika u Sremskoj Mitrovici od jutros su topli. Mi se zvanično nalazimo u periodu toplih proba, pošto se nisu stekli zakonski uslovi zbog gradske odluke da krenemo sa grejnom sezonom, ali kako u narednom periodu najavljuju pogoršanje vremenskih prilika, mi ćemo iz toplih proba i zvanično ući u grejnu sezonu Što se tiče pokretenja sistema sve je prošlo u najboljem redu, nismo imali ni najmanji problem sa startom. Pre 15 dana mi smo završili funkcionalne hladne probe, proveren je kompletan sistem i za sada sve funkcioniše u najboljem redu”, rekao je direktor Sladojević.

On je dodao da “Toplifikacija” raspolaže sa dovoljnom količinom gasa i biomase, kao i da postoje određene rezerve mazuta.

“Što se tiče naših investicija, mi smo završili sve što jsmo i planirali, najveća investicija bila je u Jupiterovoj ulici koja nam je bila da se tako izrazim, boljka na toplovodu koju smo uspeli da saniramo ove godine”, rekao je dalje Sladojević.

On je dodao da će grejanje biti prilagođeno spoljnim temperaturama s obzirom na to da je sistem u Sremskoj Mitrovici automatizovan i pozvao sve korisnike „Toplifikacije“ koji imaju neki problem sa gejanjem, odnosno sa radijatorima da se što pre jave njihovoj tehničkoj službi kako bi sve probleme u što kraćem periodu rešili, odnosno otklonili sve eventualne kvarove.

Prvi čovek „Toplifikacija“ potvrdio je i informaciju da za sada neće doći do korekcije cena grejanja.

Zvanično grejna sezona u Srbiji počinje 15. oktobra, ali može početi i ranije ukoliko se tri dana za redom u 21 čas izmeri temperatura od 12 stepeni ili niža.

Možda Vam se svidi i