Obeležena slava hrama u „Maloj Bosni“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Proteklog vikenda prigodnim programom obeležena je slava hrama Svetih Sirmijskih mučenika u sremskomitrovačkoj Mesnoj zajednici “Slobodan Bajić Paja”, poznatijoj kao “Mala Bosna”.

Program se sastojao od crkvenog i kulturno – umetničkog dela.

Obeležavanju ovog za hram i meštane “Male Bosne” značajnog dana prisustvovali su između ostalih i predstavnici lokalne samouprave na čelu sa gradonačelnikom Vladimir Sanaderom.

On je iskoristio priliku i čestitao slavu podsećajući da zahvaljujući zajedničkom ulaganju hram Svetih Sirmijumskih mučenika danas izgleda neuporedivo bolje u odnosu na pre nekoliko godina.

“Dosta toga je u prethodnom period urađeno da hram ponovo zasija onim sjajem baš kao i kada je izgrađen. Danas on je okupio veliki broj vernika, što i jeste svrha hramova, da okuplja i spaja ljude”, rekao je Sanader.

On je dodao da se Udruženje “Mostovi na Drini” potrudilo da program bude bogat sadržajima kako iz ovog kraja, tako i iz Bosne i Hercegovine, Srpske Krajne.

Temelj za hram Svetih Sirmijumskih mučenika podignut je pre tačno 25 godina, to je prvi hram posvećen svetiteljima iz I veka hrišćanstva koji su postradali za Hrista – episkopu Irineju i đakonu Dimitriju.   

You may also like