O energetskoj efikasnosti u „Teslinoj“ školi

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Udruženje „Regionalne inicijative Srema“ u prostorijama Srednje tehničke škole “Nikola Tesla” u Sremskoj Mitrovici danas je organizovalo radionicu pod nazivom „Energetski dijalozi civilnog i javnog sektora: Ekološko ponašanje i nabavke“.

Radionica se sastojala od prezentacije i pokaznih vežbi u okviru kojih su predavači dali praktične savete i preporuke o ponašanju učenika i zaposlenih, kako u sektoru školstva tako i u ostalim ustanovama javnog i cilnog sektora, s obzirom na sve nepovoljniji uticaj klimatskih promena koje se neminovno reflektuju i na unutrašnju radnu sredinu.

“Cilj današnje radionice jeste da se upoznamo sa energetskom efikasnošću, da vidimo koji su to njeni ciljevi i šta se postiže ukoliko na pravi način razmišljamo o energiju. Kroz radionicu smo pokazali zašto je energetska efikasnost bitna ne samo za našu školu, nego uopšte za sve javne ustanove i koliko možemo energije da uštedimo i kako da je racionalno koristimo”, rekao je kratko profesor mašinske grupe predmeta u STŠ “Nikola Tesla” Marko Mikulek.

Radionica je realizovana u okviru projekta „Inicijative civilnog i javnog sektora regiona Srem za poboljšanje uslova komfora radnog prostora u okviru strateškog prioretita prilagođavanja/adaptacije na izmenjene klimatske uslove“, koji finansira Pokrajinski sekretarijat za reginalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Možda Vam se svidi i