Novi most preko Bogaza

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Novi most preko kanala Bogaz u Mačvanskoj Mitrovici, prema najavama nadležnih, biće izgrađen do kraja jeseni. Most će imati dve kolovozne trake trake i isto toliko pešačkih staza.

„U utorak, 23. jula u kabinetu direktora Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ Zorana Drobnjaka potpisan je ugovor o izgradnji novog mosta na kanalu Bogaz koji će spojiti naselje Lopatovac i ostatak Mačvanske Mitrovice. To je za nas jedna vrlo značajna investicija na koju su stanovnici ovog mesta, ali i susednog Salaša Noćajskog dugo čekali“, rekao je Tomislav Janković, predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica.

On je dodao da očekuje da glavni inženjer koji će voditi projekat izgradnje u narednih nekoliko dana poseti Mačvansku Mitrovicu i zajedno sa predstavnicima grada dogovori dinamiku radova.

„Vrednost radova bez glavnog projekta je procenjena na oko 8 miliona dinara, a isti bi trebali biti završeni do kraja jeseni“, rekao je Janković i doda do da će projekta finansirati Vlada Republike Srbije upravo preko „Puteva“.

Janković je rekao i da stari most neće biti uklonjen, te da će njega i dalje moći da koriste pešaci i biciklisti.

„Struka će pokazati, ali s obzirom da se na licu mesta nalazi još par saobraćajnica, raskrsnica, moja pretpostavka, ali ne mogu da garantujem da će tako i biti, jeste da će novi most biti malo pomeren u odnosu na postojeći. Verujem da će biti izmešten samo par metara, samo onoliko koliko bude potrebno da bi novi bio urađen“, rekao je predsednik Skupštine.

Ono što je Janković kod ovog projekta istakao kao važno jeste da će novi most imati dve kolovozne trake i da se u predlogu projekta nalaze i dve staze za pešake.

„Novi most će biti svakako znatno veći, moći će mnogo veći teret da izdrži, a biće to i objekat koji će dosta duže trajati nego postojeći“, zaključio je Janković.

You may also like