Novak Đoković u Mačvi

Od strane Ozon
0 komentar

Vrtić u Mačvanskom Prnjavoru, u prisustvu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, otvoren je u projektu koji je Fondacija „Novak Đoković“ finansirala sa blizu 33 miliona dinara.

Na mestu nekadašnje zgrade Doma zdravlja u selu u blizini Šapca, rekonstruisan je i adaptiran objekat za 150 dece u okviru predškolske ustanove „Naše dete“.

„Biti dete je najlepša stvar, tada smo najhrabriji, najotvoreniji prema svetu, spremni da istražujemo, otkrivamo ljude i stvari. Pružanje jednakih šansi deci iz svih krajeva zemlje predsravlja apsolutni imperativ, nešto na šta ne smemo da zaboravimo. Uloga roditelja je Jelenu i mene dodatno okrenula brizi o najmlađima i zato nam je neizmerno drago što će mališani iz ovog mesta imati priliku da steknu prva poznanstva, ljubavi, simpatije, da uče, budu srećni“, rekao je Đoković, pre nego što je sa decom i suprugom Jelenom zaigrao u plesnoj tački.

Jelena Đoković podsetila je da je fondacija otvorila ili renovirala čak 43 vrtića u Srbiji.

„Cilj nam je da ih u narednom periodu bude još mnogo više“, dodala je ona.

U tom mestu živi 4.000 stanovnika, a mališani od tri do šest godina do sada nisu imali vrtić.

„Preko 500 mališana je bilo na listi čekanja, oni su nas kontaktirali i rekli ‘nama treba vrtić i vi ste za nas spas‘. Naš tim je već dve godine radio na tome. Raščistili smo papirologiju. I roditelji i meštani su se trudili da olakšaju. Još sam pod utiskom“, ispričala je Jelena Đoković gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

Tanja Dimitrić Mijailović i RTS

Možda Vam se svidi i