Naša deca među najboljima u Srbiji

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica u skladu sa instrukcijama svoje referentne ustanove Instituta za javno zdravlje Srbije “dr Milan Jovanović Batut”, u maju mesecu 2018. godine sproveo je konkurs povodom obeležavanja “XXIX Nedelje zdravlja usta i zuba”, u peridou od 13. do 19. maja 2019. godine.

Tema konkursa bila je: ORALNO ZDRAVLJE ČUVAMO OD NAJRANIJEG UZRASTA. Кonkursi su bili namenjeni deci predškolskog i osnovnoškoslkog uzrasta.

Cilj konkursa bio je da se podstakne zdravstveno vaspitni rad u vrtićima i osnovnim školama na temu oralnog zdravlja i edukuju deca o značaju i načinima očuvanja zdravlja usta i zuba, naročito u okviru porodice i uslovima koje ona omogućava.

Za ovaj konkurs Zavod, nakon održanog takmičenja na Sremskom okrugu, izabrao je najbolje likovne i literarne radove i prosledio ih na Republički nivo takmičenja. Na konkurs, u Institut za javno zdravlje Srbije dr Milan Jovanović Batut, ukupno je pristiglo 484 rada, od toga 433 likovnih radova (228 iz predškolskih ustanova, 141 rad učenika od prvog do četvrtog razreda i 64 rada učenika od petog do osmog razreda osnovnih škola) i 51 literarni rad (od čega 38 od prvog do četvrtog razreda i 13 od petog do osmog razreda osnovnih škola).

Radove je ocenjivao žiri u čijem sastavu su bili predstavnici Instituta za javno zdravlje Srbije – Batut, a koji je pregledao sve radove, napravio uži izbor i odabrao najbolje radove.

Sa teritorije Sremskog okruga, nagrade na Republičkom nivou osvojilo je šestoro dece u određenim kategorijama i to:
– Iskra Кuzmanovski, PU „Stonogica“, Sremska Mitrovica – 1 mesto za likovni rad
– Milica Mošić, PU „Stonogica“, Sremska Mitrovica – 1 mesto za likovni rad
– Nikolina Milinković, PU „Pčelica“, vrtić Šuljam – 2 mesto za likovni rad
– Teodora Jovelić, PU „Stonogica“, Sremska Mitrovica – 3 mesto za likovni rad
– Dušanka Кriška IV5, OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod“ Zasavica – 3 mesto za likovni rad
– Luka Mišanović VII1, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Sremska Mitrovica – 3 mesto za likovni rad.

Tim povodom, Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica organizovao je dodelu nagrada za najbolju decu.

„Na ovaj način smo želeli da istaknemo da svake godine, zajedničkim/timskim radom sve smo bolji i uspešniji. Ovo je samo dokaz da naša ustanova, Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica ima potencijala u svim oblastima, izvanrednu saradnju sa institucijama na nivou okruga za koji smo osnovani i da prvenstveno imamo pametnu, vrednu i talentovanu decu koja su spremna na sve izazove i za nove pobede“, poručuju iz Zavoda.

You may also like