Napreduju radovi u Železničkoj ulici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Radovi na rekonstrukciji drugog dela Železničke u Sremskoj Mitrovici napreduju prema planu i predviđenom dinamikom.

Kako je objasnio načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić radovi podrazumevaju kompletnu rekonstrukciju postojeće kolovozne saobraćajnice, zatim izgradnju pristupnih saobraćajnica, pešačko-biciklističke staze, postavljanje nove javne rasvete, zelenila.

„Pored radovi u drugom delu pomenute ulice, moramo podsetiti naše sugrađane da je već uveliko u toku i rekonstrukcija Železničke stanice i jednog od simbola našeg grada, a to je spomenik isped same stanice. Pored svih ovih navedenih radova, uskoro nas očekuje i rekonstrukcija autobuske stanice, tako da kada sve privedemo kraju ceo ovaj kompleks će biti jedno zaista moderno i savremeno ogledalo Sremske Mitrovice”, rekao je Jokić.

Načelnik je napomenuo i da je lokalna samouprava uspela da reši pitanje starog Doma vojske koji će u budućnosti postati jedan savremeni IT cenatar sa prostorijama za dva fakulteta.

“Ono što još želim da naglasim jeste da svi ovi projekti ukazuju da Grad Sremska Mitrovica ima izuzetno dobru saradnju kako sa pokrajinskim tako i sa republičkim nivoiima vlasti. Količina sredstava koja se odobrava, način na koji se ona plasiraju, kao i predlaganje naših projekata, pre svega preko resornog ministra Branislava Nedimovića, pokazuju da Grad Sremska Mitrovica dobro planira i bira svoje projekte i da su oni prepoznati od strateške važnosti u pokrajinskim i republičkim institucijama”, rekao je Jokić.

Možda Vam se svidi i