Napreduju radovi na Radinačkoj petlji

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Projekat izgradnje kružne raskrsnice na ulasku u Sremsku Mitrovicu iz pravca auto-puta, takozvanoj Radinačkoj petlji realizuju se bez problema i predviđenom dinamikom.

Trenutno su u toku radovi na proširenju saobraćajnice ka ulici Dimitrija Davidovića i taj deo saobraćajnice je zatvoren.

Prema rečima načelnika Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslava Jokića ovih dana vrši se nasipanje terena.

“Izvođač trenutno vrši nasipanje terena i mogu da kažem da se radi o poprilično ozbiljnim količinama materijala koji se u tu svrhu koristi, jer razlika između osovine saobraćajne konstrukcije i samog tla je izuzetno velika. Očekujem da se u narednih desetak dana nasipanje terena, odnosno proširenje saobraćajnice na ovoj strani, strani ka gradu završi i da sa istim radovima starujemo i na drugoj strani, a nakon toga će se pristupiti uklanjanju asfalta u reonu same raskrsnice i formiranju iste u smislu postavljanja ivičnjaka, pešačko – biciklističkih staza i dovođenja kompletne infrastrukture, zatim nas očekuje postavljanje zalivnog sistema, ovođenja struje i optike od strane Telekoma za potrebe određenih obaveštajnih panela”, rekao je Jokić.

On je dodao da veruje da saobraćaj na ovoj raskrsnici zbog velike frekfentnosti neće biti obustavljen sve do samog asfaltiranja iste.

Podsećanja radi, ukupna vrednost radova na izgradnji kružnog toka na Radinačkoj petlji iznosi oko 40 miliona diara, a finansirani su od strane Javnog preduzeća „Putevi Srbije“. Izvođač radova je „Sremput“.

You may also like