Mitrovica dobija „Info centar“ i javni toalet

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Sremska Mitrovica u narednom periodu dobiće “Info centar”, a ponovo će biti u funkciji i javni toalet, najavljuju nadležni.

“Ono što  možemo da očekujemo da će vrlo brzo, nadam se tokom ove godine zaživeti jeste “Info centar”. Ideja je da Grad Sremska Mitrovica preuzme lokal u centru grada, objekat nekadašnjeg kafića “Aureus”, kasnije “Olivia Moreno” i koji zatim gai preda na upotrebu Turističkoj organizaciji Sremska Mitrovica koja će taj prostor koristiti za potrebe informisanja svih turista koji dolaze u Sremsku Mitrovicu, a njih nije malo”, rekao je za Ozon načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić.

On je objasnio da će u tom prostoru pored potrebnih informacija turisti moći da kupe suvenire sa motivima grada, a jedan deo služiće da turisti uz razgovor sa kustosima  i sa stručnim licima popiju kafu ili pojedu nešto od krane karakteristične za Mitrovicu ili Sirmium.

“Ono što verujem da posebno interesuje naše građene i što će sigurno odobrit jeste da će javni toalet ponovo biti u funkciji i to na lokaciji gde se i ranije nalazio, u objektu u kojem će se nalaziti i “Info centar””, objasnio je Jokić.

You may also like