Mitrovčanin uhapšen zbog zloupotrebe položaja

Od strane Ozon
0 komentar

Policija je po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije u Novom Sadu, uhapsila G.S. (27) iz Sremske Mitrovice, zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica.

Uhapšeni su i D.G. (33) iz okoline Stare Pazove i T.K. (24) iz Beograda, koji se sumnjiče za zloupotrebu položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.

Sumnja se da je G.S. kao odgovorno lice preduzeća „T kompani“ iz Sremske Mitrovice, sa D.G, T.K. i još jednom osobom za kojom policija traga, od 12. januara do 9. maja 2018. godine, sa više pravnih lica u Srbiji sklopio poslovne odnose, preko kojih je njegovo preduzeće nabavljalo robu, koju su zatim dalje prodavali po znatno nižim cenama od nabavne, delom legalno a delom „na crno“.

G.S. se sumnjiči da je novac od prodate robe podigao sa računa preduzeća „T kompani“ i zadržao ga za sebe, a dobavljačima robe nije platio kupoprodajnu cenu preuzete robe. Takođe, on je, kako se sumnja, izdao i registrovao 83 menice za koje nije imao pokriće.

Na ovaj način, za sebe je pribavio imovinsku korist od 14.638.996 dinara, dok je jedan Institut za ratarstvo i povrtarstvo i 12 privrednih društava oštetio za 36.160.661 dinar.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su uz krivičnu prijavu privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.
Autor: 021.rs

Možda Vam se svidi i