Mitrovački SNS proslavio Svetu Petku

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Sremskomitrovački Gradski odbor Srpske napredne stranke juče je obeležio Svetu Petku, slavu stranke.

Tim povodom u prostorijama Odbora okupili su se brojni gosti – članovi Srpske napredne stranke, aktivisti, simpatizeri, koalicioni partneri, predstavnici pokrajinske i epubličke vlade, prijatelji.

Tomislav Janković član Glavnog odbora Srpske napredne stranke u ime Gradskog odbora Srpske napredne stranke i u svoje lično ime čestitao je krsnu slavu svim vernicima koji praznuju Svetu majku Paraskevu, poznatijiu kao Sveta Petka.

„Na Osnivačkoj skupštini Srpske napredne stranke 2008. godine članovi Glavnog odbora doneli su odluku da upravo Sveta Petka bude naša stranačka slava i da bude zaštitnica svih srpskih naprednjaka. Postoji određena simbolika kao što je Sveta Petka bila i jeste zaštitnica svih siromašnih, svih žena, nemoćnih, tako je Srpska napredna stranka 2008. godine u svom osnivanju, svoj program kreirala tako da bude zaštitnik svih onih koji su u Srbiji, u tom trenutku bili, na neki način, diskriminisani, uopšte svih građana koji su imali potrebu da se na određeni način kroz društvo i sistem pokažu i dokažu. Zašto? Zato što je tih godina u Srbiji zaista bilo velikih ekonomskih i drugih problema. Preuzimanjem odgovornosti 2012. godine kad je Srpska napredna stranka došala na vlast, po našem mišljenju ali i po svim onim anketama koje se sprovode sa građanima, a najbolje su ankete upravo izbori, Srpska napredna stranka iz godine u godinu sve je više jačala i sve više dobijala podršku građana i to je dokaz politike koju mi sprovodimo na dnevnom nivou, na godišnjem nivou, a to je pre svega ekonomski razvoj Srbije i uopšte ukupan razvoj naše zemlje. Mi smo kao članovi Srpske napredne stranke jako ponosni na sve rezultate koje smo postigli u zadnjih sedam godina koliko smo preuzeli odgovornost za kvalitet života u Srbiji, a to je pre svega na polju ekonomije, zapošljavanja, na polju bezbednosti ali pre svega na polju brige za sve građane Srbije, pre svega u razvoju školstva, razvoju zdravstvenog sistema i podizanju kvaliteta života u svim drugim oblastima. To je za nas jedna velika obaveza, da i u narednom periodu, kao članovi Srpske napredne stranke nastavimo ovim putem i da dajemo svoj doprinos, kako lični, tako opšti doprinos za bolji kvalitet života u našoj zemlji”, rekao je Janković.

Slava je obeležena po srpskim običajima, osveštavanjem i sečenjem slavskog kolača. Obred su vodili sveštenici najvišeg ranga Srpske pravoslavne crkve u našem gradu.

Osveštavanju i sečenju slavskog kolača prisustvovali su Branislav Nedimović, ministrar poljoprivrede u Vladi Republike Srbije, Vladimir Sanader gradonačelnik Sremske Mitrovice i drugi predstavnici lokalne vlasti.

Možda Vam se svidi i