Mitrovački „Malci Genijalci“ sjajni u Kovinu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Polaznici Edukativnog centra “Malac Genijalac” u Sremskoj Mitrovici nedavno su na regionalnom takmičenju u mentalnoj aritmetici osvojili šest medalja.

Tim povodom danas je za njih načelnik Uprave za obrazovanje, kulituru i sport Ilija Nedić upriličio prijem u Gradskoj kući.

Takmičenje je održano u Kovinu prvog dana decembra meseca, a učešće na njemu uzeli su polaznici ukupno osam škola, odnosno centara.

Mitrovčani predvođeni Zoricom Elor osvojili su šest medalja i to dve zlatne pripale su Jovani Simić koja je bila najbolja kako u mentalnom, tako i u pismenom delu takmičenja, ona je 120 zadataka bez greške uradila za 20 minuta. Skakun Dimitrije osvojio je drugo mesto u pismenom delu, dok mu je u mentalnom delu pripala bronzana medalja. Bosiljka Marković takođe je osvojila je bronzu u pisanom delu, dok je isto mesto pripalo Urošu Banovački, ali u mentalnom delu takmičenja.

Edukativni centar “Malac Genijalac” je dobilo i pehar kao škola sa najvećim procentom tačno urađenih zadataka – 94%.

“Čestitao bih polaznicima Edukativnog centra “Malac Genijalac” koji su ne samo u Kovinu, nego i na nekoliko prethodnih takmičenja ostvarili sjajne rezultate. Gradska uprava za obrazovanje, kulturu i sport prepoznala je ideju gopođe Elor i Centra, kojima smo pružili svesrdnu poršku tako što finansiramo kompletan program obuke za polaznike, a sa istom praksom nastavićemo i u narednom periodu”, rekao je na prijemu načelnik Ilija Nedić.

On je čestitao i roditeljima ističući da veruje da bez njihove podrške ne bi bilo ni tako dobrih rezultata.

“Vredno smo radili i dosta vežbali u prethodnom periodu, što nam se i isplatilo, jer smo postigli zaista zapažene rezultate u Kovinu. Isti uspeh pokušaćemo da ponovimo i na novim regionalnim takmičenjima koja nas čekaju na proleće, a u junu mesecu nastupićemo i na međunarodnom takmičenju u Beogradu”, rekla je Zorica Elor.

Ona se načelniku Nediću zahvalila na prijemu, roditeljima koji podstiču svoje mališane i naravno „Malcima Genijalcima“ koji su, kako ističe, pametna i vredna deca.

Osvajač dve medalje u Kovinu Dimitrije Skakun kaže da mu predstavlja uživanje odlazak i Eukativni centar koji pohađa već duže od godinu dana. On ističe da je zadovoljan postignutim rezultatima, ali i da očekuje još bolje u budućnosti.

“Malac Genijalac” je internacionalni edukativni sistem namenjen zdravom razvoju dečijeg mozga. Ciljevi “Malca Genijalac” su podsticanje i razvijanje intelektualnih veština i sposobnosti dece počev od ranog perioda života.

U Sremskoj Mitrovici Centar radi već tri godine i do sada je kroz njega prošlo oko 160 polaznika.

Možda Vam se svidi i