Likovna izložba povodom obeležavanja pete godišnjice odbrane od poplava

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Povodom obeležavnja pete godšnjice odbrane od poplava, koje su zadesile Srbiju, a pretile da ugroze i Sremsku Mitrovicu maja 2014. godine u Muzeju „Srema“ organizovana je izložba likovnih radova učenika Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ pod nazivom „Naša Sava, Naš verni sluga, Naš gordi gospodar“.

Izložbu je otvorila zamenica gradonačelnika Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović i mali gradonačelnik Vukašin Puđa.

“Učenici od prvog do osmog razreda “Pinkijeve” škole danas su nam priredili jednu izložbu i zajedno sa gradom obeležili petu godišnjicu od majskih poplava. Sa njima smo razgovarali o tome kako reka može da bude dobar sluga, ali može da bude i zao gospodar, uostalom kao što i kaže sam naslov ove izložbe „Naša Sava, Naš verni sluga, Naš gordi gospodar”. Ne smemo da zaboravimo proleće 2014. godine koje treba da nam bude za nauk da je naša Sava pitoma, ravničarska reka, ali da ona ima i svoje drugo lice“ rekla je Milovanović.

Ona se zahvalila svim učenicima i nastavnicima koji su učestvivali u organizovanju izložbe i dali svoj doprinos u obeležavanju godišnjice od poplava.

Pored učenika “Pinkijeve” škole na izložbi je bilo prikazano i nekoliko radova đaka Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” kao i rad Vukašina Puđe.

Podsećanja radi, 17. maja 2014 godine izmeren je rekordni nivo reke Save kod Sremske Mitrovice i iznosio je 863 centimetara.

Možda Vam se svidi i