Laćarac Nebojša Bojić vicešampion Balkana

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Devetnaestogodišnji Nebojša Bojić iz Laćarka, član sremskomitrovačkog MMA kluba „Bezbednost SM“ na nedavno održanom Balkanskom prvenstvu okitio se srebrnom medaljom i tako postao vicešampion Balkana.

Takmičenje je održano u nedelju, 5. maja u Sportskom centru “Šumice” u Beogradu, a prema rečima Laćarca bilo je dobro organizovano i izuzetno naporno. Učešće na takmičenju uzelo je oko 100 boraca iz 26 klubova. Mladi Bojić je nastupao u teškoj ketegoriji 93+.

“Imao sam borbu protiv dečka koji se smatra za jednog od najboljih MMA amaterskih boraca. Radi se o vrlo ozbiljnom takmičara koji se između ostalog spremao i za borbu za titulu profesionalne organizacije WFC. Što se tiče mene, Balkansko prvenstvo je bilo moj prioritet, takmičenje za koje sam se ja spremao svakodnevno poslednjih nekoliko meseci. Za postignut uspeh mogu da se zahvalim mom treneru Branislavu Stojakoviću koji zna da izvuče iz mene maksimum na svakom treningu”, rekao je za Ozon Bojić.

Prema njegovim rečima, tek nakon samog početka borbe shvatio da za protivnika ima profesionalca koji vrlo dobro zna šta radi.

“Kada je krenula borba shvatio sam da ovo nije lagan meč, da se borim sa profesionalcem. Stati ispred momka koji nije došao samo kako bi nastupio, nego da pobedi, nije svejedno. Počeo je “rat”, prva runda i 3 minute pakla. Zadao sam mu dosta jakih udaraca, baš kao i on meni, ali još smo bili na nogama. Pocinje druga runda još teža od prve, neprestano smo se udarali, odmeravali, gledali na koji način i da li uopšte postoji mogućnost jedan drugog da oborimo. Nakon 6 minuta tog nazovimo “rata” na strunjačama pozdravili smo se i čestitali jedan drugom na odličnom meču. Sudijska odluka je bila da je on pobedio u ovom obračunu, ponovo sam mu čestitao od srca i iskreno mi je drago da sam naleteo na ovako dobrog borca”, priča dalje Laćarac.

On će već 8. juna nastupiti na greppling takmičenju „Teogenes izazov 10“ na kojem branim zlatnu medalju, a u oktobru i na Otvorenom prvenstvu grada Beograda „Delta City“.

“Vraćam se kući u moju Mitrovicu, u moj Laćarak kao vicešampion Balkana, malo li je? Za moj klub „Bezbednost SM“ se čulo posle nedavno osvojenog zlata na Državnom prvenstvu, a sad smo još glasniji, još bolji, još motivisaniji. U klubu ima dosta mladih nada, mladih boraca koji obećavaju, a ja ću da nastavim da treniram podjednako intenzivno kao i do sada i da očekujem još puno uspeha u budućnosti”, završava Bojić.

Možda Vam se svidi i