Javni čas učenica baletske škole „Olena“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Javni čas učenica baletske škole „Olena“ biće održan u Biblioteci “Gligorije Vozarović” u Sremskoj Mitrovici u četvrtak, 10. oktobra u 19:00 časova.

Studio “Olena” zahvaljujući saradnji sa baletskom školom ,,Dimitrije Parlić“ iz Pančeva uspeo je da oformi i prvo odeljenje baletske škole u Sremskoj Mitrovici.

Časove vodi Svetlana Olena Rimac uz saradnju stručnog savetnika Svetlane Vučinić. Nastava se održava u Sremskoj Mitrovici, dok se ispiti polažu u pančevačkoj baletskoj školi.

Nataša Kević, Eleonora Jokić Runtić, Sandra Prokić i Katarina Čolić su prva generacija školovanih balerina grada Sremske Mitrovice. One su sad 4. razred baletske škole i ove školske godine završavaju nižu baletsku školu. Do sada su sve četiri bile odlične učenice, a cilj javnog časa je da se predstavi baletski program publici, kao i da se što više ljudi uputi u nastavu baletskog školovanja.

Na javnom času biće prikazane vežbe kod štapa, sredina, skokovi i vežbe u špic patikama.

Specijalna gošća programa je Gabriela Teglaši Jojkić predsednik Udruženja baletskih umetnika Vojvodine,koja će se publici predstaviti i kao bivši solista baleta Srpskog narodnog pozorišta a ujedno i kao pisac knjiga ,,Balet da li se to jede“i najnovije ,,Pisma iz Portugala“.

Publika će imati priliku da se upozna sa baletom kroz prikazne vežbe, ali i pisanu reč Gabriele Teglaši Jojkić.

Ceo program je osmišljen u saradnji sa Gradskom bibliotekom ,,Gligorije Vozarević“, a u sklopu organizovanja proslave ,,Dečije nedelje“.

You may also like