Sve potrebne građevinske dozvole za deonicu Sremska Rača-Kuzmin na trasi budućeg autoputa Beograd-Sarajevo su izdate, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Mihajlović je poručila da je za Srbiju izuzetno važno da se regionalno povezuje, a da je auto-put od Beograda do Sarajeva jedan od šest novih autoputeva i njegova izgradnja je započeta krajem avgusta ove godine.

Pomenuti auto-put zajedno grade turska i srpske kompanije.

– U svakom ugovoru koji realizujemo najmanje polovinu posla obavljaju domaće kompanije. Strane kompanije nam donose nova znanja i tehnologije, a mi se kao država trudimo da pomognemo domaćim firmama koje su razorene još od devedesetih. Zato je moja poruka njima da se udružuju i prave konzorcijume, jer posla je mnogo i novca imamo – rekla je ona.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan svečano će obeležiti početak radova prilikom posete turskog predsednika sledeće nedelje.

Ministarka je dodala i da je u toku izrada projektno-tehničke dokumentacije za drugu deonicu ka BiH, od Požege do Kotromana, i da će ona biti završena krajem naredne godine.

– Osim toga, sledeće godine započinjemo rehabilitaciju 5.000 kilometara magistralnih, regionalnih i lokalnih puteva i to će raditi naše firme – kaže Mihajlovićeva.

Tanjug/ekapija.com

Možda Vam se svidi i