IN MEMORIAM Urmanković Saša

Od strane Ozon
1 komentar

Sremska Mitrovica – U ponedeljak, 15. aprila 2019. godine posle duge i teške bolesti peminuo je u 39. godini života Urmanković Saša, dugogodišnji igrač Fudbalskog kluba „Radnički“ iz Sremske Mitrovice.

Sve u Fudbalskom klubu „Radnički“, duboko je potresla tužna vest o smrti Urmanković Saše.

Saša je odrastao je u fudbalskoj porodici gde je njegov otac Đura igrao za „Zrinjski“ iz Nikinaca i „1. Novembar“ iz Sremske Mitrovice.

Saša je počeo je da igra fudbal u pionirima „Radničkog“ 1993. godine. Bila je to generacija pionira „Radničkog“ koja je bila prvak mitrovačke pionirske lige.

Zajedno sa Sašom igrali su: Andrić Branislav, Grčanac Aca, Cagarić Ilija, Sekulić Goran, Berisavljević Bane, Simić Željko, LJubičić Dalibor, Božić Bojan, Samardžić Željko, Milovanović Nikola, DŽunja Vladimir, Bubalo Bojan, Đenić Marko, Živković Vladimir, Šajić Zoran, Grujić Aleksandar, Barić Marko.

U nekoliko sledećih sezona bili su najbolji podmladak Sremske lige. Treneri su mu bili Joca Matković, Steranko Dimitrije i Veliki Stevan.

Saša kao i većina njegovihd drugova iz generacije uspešno su zaigrali i branili boje prvog tima „Radničkog“. Bilo je milina videti kada su na utakmicama u Hesni, većinu prvotimaca „Radničkog“ činili naša deca, Henerci koji su prošli sve selekcije u klubu. Oni su sa ljubavlju, entuzijazmom, besplatno igrali, časno i pošteno branili crveno-bele boje „Radničkog“ u Sremskoj ligi.

Šaša je bio aktivan član „Radničkog“ punih 10 godina. Zbog odlaska na studije u Beograd, gde je završio Višu kriminalističku školu, prestao je aktivno da igra fudbal. Bio je zaposlen u saobraćajnoj policiji u Sremskoj Mitrovici.

Saša Urmanković ostaće u najlepšim uspomenama i sećanjima svih članova „Radničkog“. Neka mu je večna slava.

Sahrana Saše Urmankovića obaviće se u sredu, 17. aprila u 13 časova na novom groblju u Sremskoj Mitrovici.

Piše: Jovica Stević

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Baki 18.04.2019. - 12:43 pm

Šuro moj, počivaj u miru i neka ti je laka zemlja.

Komentari su zatvoreni.