FOTO Gradska plaža zvanično otvorena, kupališna sezona može da počne

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Gradska plaža u Sremskoj Mitrovici danas je prošla poslednju kontrolu i zvanično je otvorena. Kupališna sezona na popularnim Brionima ove godine, zbog visokog vodostaja reke Save startovala je dve nedelje kasnije nego inače.

Brigu o plaži, kao i ranijih godina vodiće Javno komunalno preduzeće „Komunalije“.

„Spremili smo Gradsku plažu za ovu kupališnu sezonu najbolje što smo mogli. Kao i ranije na plaži je organizovan rad nekoliko službi, pre svega spasilačke koja obuhvata jednog spasioca u vodi na čamcu i četiri spasioca raspoređenih na samoj plaži. Organizovan je rad higijenske službe koja će održavati čistoću plaže, zatim angažovana je zdravstvena služba Doma zdravlja koja će preko jednog doktora i medicinske sestre pružati zdravstvene usluge posetiocima plaže, a ono što je jako bitno, kao i svake godine organizovano je redovno, jednom sedmično uzorkovanje vode na nekoliko lokacija na plaži“, rekao je nakon današnjeg tehničkog prijema plaže direktor „Komunalija“ Radoslav Jevremović.

Posetioci plaže imaće mogućnost korišćenja besplatnog interneta, a ono što je novina ove godine jeste da će plaža biti pokrivena video nadzorom, kao i da će biti postavljena nova digitalizovana rampa na ulasku u plažu. Prema rečima Jevremovića, mobilijar je obnovljen, dečija igrališta sređena, bezbedna i u funkciji.

Sportski teren je takođe prethodnih dana uređen, postavljeni su novi koševi, kao i multifunkcionalna podloga. U narednom periodu na plaži biće postavljena i još jedna teretana sa profesionalnim spravama za vežbanje.

„Nadam se da će naša plaža, kao i ranijih godina biti jedna od najlepših u Srbiji i da će privući ne samo Mitrovčane , nego i posetioce iz okolnih opština i gradova“, rekao je Jevremović.

Ove godine za održavanje i uređenje Gradske plaže iz gradskog budžeta izdvojena su sredstva u visini od 11 miliona dinara.

Radno vreme plaže je od 10 do 20:00 časova.

Možda Vam se svidi i