Dug Apoteke ispod 100 miliona dinara

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Dug Apoteke Sremska Mitrovica smanjen je sa oko 160 na 100 miliona dinara. Do polovine 2020. godine očekivanja su da će dug u potpunosti biti izmiren.

„U protekle dve godine urađeno je dosta toga kako bi se smanjio dug Apoteke koji je iznosio oko 160 miliona dinara i sada je on ispod 100 miliona. Apoteku smo sveli na jedan prodajni objekat i to na takozvanu Apoteku IV koja se nalazi kod Opšte bolnice, a sve ostale objekte smo izdali i od tih sredstava vraćamo dugove“, rekao je gradonačelnik Vladimir Sanader.

On je objasnio da je sa svim dobavljačima potpisan reprogram duga i da grad redovno ispunjava svoje obaveze po tom pitanju.

„U toku ove i u prvih 6 meseci 2020. godine verujem da će biti kompletno izmirena sva dugovanja Apoteke“, rekao je Sanader.

On je dodao da objekat Apoteke IV sve bolje radi.

„Mislim da grad treba da ima jednu svoju apoteku, pre svega u slučaju vanrednih situacija, a kada vratimo dug gledaćemo da je pripojimo nekoj ustanovi, tipa Doma zdravlja i na taj način dodatno smanjimo troškove“, rekao je prvi čovek Mitrovice.

Trenutno Apoteka Sremska Mitrovica zapošljava 8 lica.

Možda Vam se svidi i