Dodeljene stipendije najboljim studentima (spisak dobitnika)

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na svečanosti održanoj u sremskomitrovačkoj Gradskoj kući tradicionalno već 14. put u toku jučerašnjeg dana dodeljene su stipendije najboljim studentima u Sremskoj Mitrovici. Ove godine stipendiju grada dobilo je 66 studenata koji imaju prosek ocena iznad 9,5.

“Kao i prethodnih i ove godine Gradska uprava za obrazovanje kulturu i sport dodeljuje studentske stipendije najboljim studentima sa teritorija Grada Sremska Mitrovica. Ukupno 66 studenata sa minimalnim prosekom 9,50 je stipendirano, od njih čak sedam ima prosečnu ocenu 10,00 što je zaista za svaku pohvalu. Ovom prilikom čestitam svim dobitnicima stipendija u nadi da će taj novac pravilno upotrebiti za svoje školovanje i poželeo bih im da samo tako nastave, jer su na dobrom putu”, rekao je načelnik Uprave za obrazovanje Ilija Nedić prilikom jučerašnje svečanosti.

Tijana Vujić student Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, smer diplomirani biolog sa prosekom ocena 10,00 nakon dodele stupendija kratko je rekla će joj stupendija svakako biti značajna pomoć pri daljem školovanju što se tiče finansijskog dela, ali da predstavlja i svojevrstan podstrek da i u budućnosti nastavi da niže dobre ocene.

“Prosek ocena mi je 9,56 i ovo je prvi put da dobijam stipendiju. Ona će biti velika pomoć, meni i mojim roditeljima, a verujem i drugim mladim studentima koji je dobijaju, jer sa njom možemo da pokrijemo deo troškova, tako da predstavlja veliko rastrećenje kućnog budžeta. Za dobar prosek potrebno je dosta odricanja, ali ako iza svega stoji dobra organizacija i trud, ništa nije teško”, rekla je Ivana Bugadžija, student druge godine Pravnog fakulteta u Novom Sadu.

Tamara Vetmić, student je Medicinskog fakulteta u Novom Sadu i takođe stipendista Grada Sremska Mitrovica, ona je istakla da joj je velika čast i zadovoljstvo što već nekoliko godina za redom prima stipendiju grada i da je zaista doživljava kao podstrek i motivaciju.

Visina stipendija ove godine iznosi 11.000 dinara i njih će student dobijati u narednih 10 meseci.

Možda Vam se svidi i