Dodela potvrda o uspešno završenoj obuci o osnovama znakovnog jezika

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Svečana dodela potvrda o uspešno završenoj obuci o osnovama znakovnog jezika stručnjacima iz Sremske Mitrovice koji rade na zaštiti od nasilja u porodici održaće se u ponedeljak, 24. juna u Gradskoj kući sa početkom u 11:00 časova .

Trodnevnu obuku o osnovama znakovnog jezika uspešno je završilo jedanaest stučnjaka iz Sremske Mitrovice koji rade na zaštiti od nasilja u porodici (četiri stručna saradnika Sigurne kuće, četiri voditelja slučaja i pravnik
Centra za socijalni rad „Sava, savetnik za poslove dečije i socijalne zaštite i načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu).

Stručnjaci su se tokom obuke upoznali sa:
– zajednicom i kulturom gluvih, njenim osobenostima i načinom komunikacije, informisali o Zakonu o upotrebi znakovnog jezika i ulogom tumača u komunikaciji i životu gluve osobe i ovladali osnovama znakovnog jezika.

Ovi stručnjaci sada poznaju, razumeju i izvode osnovni nivo znakovnog jezika i mogu da uspostave komunikaciju i uzmu osnovne podatke od gluve osobe na njenom primarnom jeziku.

Obuku o osnovama znakovnog jezika sprovelo je Društvo tumača i prevodilaca za znakovni jezik – Novi Sad uz podršku Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu i zaštitu Grada Sremska Mitrovica a u okviru rada na unapređivanju sistema podrške za žene i devojčice sa invaliditetom izložene nasilju koji obavljaju …IZ KRUGA – VOJVODINA i UN WOMEN uz finansijsku podršku Evropske komisije.

Možda Vam se svidi i