Đaci mitrovačkih škola među dobitnicima nagrade “Talenti”

Od strane Ozon
1 komentar

Sremska Mitrovica – Pet učenika mitrovačkih osnovnih i srednjih škola ove godine ponelo je priznanje “Talenti”. Priznanje je namenjeno darovitim učenicima iz Vojvodine i njihovim mentorima, koji su u školskoj 2018/2019. godini postigli vrhunske rezultate na republičkim takmičenjima u zemlji ili u inostranstvu u oblastima nauke, tehnike, umetnosti i jezika.

U oblasti nauke nagrađen je Slavko Krstić, učenik Mitrovačke gimnazije. On je nagrađen za postignut uspeh u oblasti matematike. Slavkov mentor je Aleksandra Pantić.

U istoj oblasti nagrađen je i Milenko Laćarac, učenik Osnovne škole “Boško Palkovljević Pinki”. On je zapažene rezultate postigao na takmičenjima iz geografije. Milenkov mentor je Milena Ćorić.

Učenica Osnovne škole “Dobrosav Radosavljević Narod” iz Mačvanske Mitrovice (Ravnja) Nataša Dvoštanski nagrađena je u oblasti tehnike. Njen mentor je Željko Ivanković.

Zoran Mahovac, takođe učenik “Mitrovačke gimnazije” pod mentorstvom Katice Babić nagrađen je za postignut uspeh u oblasti jezika.

U oblasti muzike ovo prestižno priznanje otišlo je u ruke učenici Muzičke škole “Petar Krančević” Ireni Panić. Njen mentor je Jelena Vlaović.

Svečana dodela nagrada i pohvala darovitim učenicima i njihovim mentorima održana je u sredu, 11. decembra u centralnom holu Pokrajinske vlade.

Ove godine uručena je 171 nagrada učenicima i njihovim mentorima u osnovnim, srednjim i muzičkim školama. Šestoro darovitih je dobilo specijalne diplome s novčanim nagradama po 55.000 dinara, 83 učenika diplome s novčanim iznosima po 29.500 dinara i 82 mentora diplome i novčane nagrade po 14.500 dinara.

Foto: Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Ja 13.12.2019. - 2:44 pm

ČESTITAM! ALI DVOJE DECE IZ OŠ „SVETI SAVA“ IMA MEDALJE SA MEĐUNARODNIH TAKMIČENJA, PA NIJE MEĐU TALENTIMA. UREDNO PRIJAVLJENI I DOSTAVLJENA DOKUMENTACIJA, ALI BEZ POLITIČKE PODRŠKE.

Komentari su zatvoreni.