Čalmanski bazar tradicije za pamćenje FOTO

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Ovogodišnji Čalmanski bazar tradicije opravdao je svoje postojanje sjajnom atmosferom i velikim brojem učesnika i posetilaca. Proteklog vikenda održana je ova manifestacija koju već nekoliko godina organizuju Udruženje žena „Ženski svet“, Sportsko udruženje „Sportikus KS” iz Čalme i Mesna zajednica Čalma, uz podršku Grada Sremska Mitrovica i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

U centru Čalme je bilo za svakog po nešto. Posetioci su imali priliku da pogledaju rukotvorine koje su izložile članice udruženja žena i drugi izlagači, prezentujući na najrazličitije načine svoj rad, svoje proizvode, tradiciju koju čuvaju i kreativnost.

Višeboj je jedna od disciplina koja se neguje u okviru Čalmanskog bazara tradicije. Takmičilo se u disciplinama: kamena s ramena, skok u dalj i nadvlačenje konopca a ovogodišnji pobednici su: Saša Rankić (kamena s ramena), Mladen Rankić (skok u dalj) i ekipa Pčelninjaka „Babić“ (nadvlačenje konopca).

Najmlađi su se nadmetali u sportskim takmičenjima za decu i pokazali su spretnost a najbolji su toga dana bili: Damjan Malešević (prvo mesto) i Milica Mujkić, Nikolina Kekić i Tijana Malešević, koje su podelilie drugo mesto. Najmlađima su pažnju zaokupljale i animatorke koje su upotpunile manifestaciju i ponudu na Bazaru.

Izabran je i najsimpatičniji posetilac manifestacije. Ovu laskavu titulu poneo je dečak po  imenu Matija Rašić koji je toga dana pobrao mnogo simpatija svojom energijom, takmičarskim duhom, i radoznalošću koju je neumorno pokazivao celog dana.

Tradicionalno, sve je „začinjeno“ takmičenjem u kuvanju kotlića a „borba“ se ove godine vodila između dvadeset ekipa. Najukusniji kotlić spremila je ekipa „Mitros“.

Raznovrsan program, gostoljubivi domaćini, lepo fruškogorsko mesto i divan sunčan dan. Sve su to razlozi da i sledeće godine Čalmanski bazar bude ovako posećena manifestacija sa koje ćete poneti najlepše uspomene.

Možda Vam se svidi i