Ambasador Indonezije posetio Sremsku Mitrovicu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Ambasador Indonezije Njegova ekselencija gospodin Mochammad Chandra Widya Yudha juče je posetio Sremsku Mitrovicu. Njega i saradnike ugostio je predsednik Skupštine Grada Tomislav Janković.

U okviru posete ambasadoru su predstavljeni industrijski, poljoprivredni i turistički potencijali Sremske Mitrovice.

“Pre svega želeo bih da izrazim zahvalnost gospodinu Jankoviću na prijateljskom prijemu. Današnju posetu iskoristili smo kako bi razgovarali o nastavku saradnje Indonezije i Srbije u raznim oblastima. Sastanak je bio veoma konstruktivan i uspešan i nadamo se da imamo perspektivu za povećanje saradnje. Kako je rečeno na satanku, imamo tri grada koji imaju perspektivu za saradnju sa nama, to su Beograd, Novi Sad i Sremska Mitrovica. Vidimo da sa Sremskom Mitrovicom imamo mogućnost za proširenje ekonomske saradnje i trgovine, a to možemo realizovati kroz prisustvo predstavnika privrede na Međunarodnom sajmu trgovine u Džakarti u oktobru ove godine. Proširićemo našu saradnju i na oblast kulture, u Vašem gradu se održava mnogo festivala u oblasti kulture i umetnosti i oni su nama veoma interesantni za saradnju. Bilateralni odnosi naše dve države su veoma dobri i dajemo punu podršku suverenosti i integritetu Srbije i nadam se da će današnja poseta biti početak razvoja dobrih odnosa između Sremske Mitrovice tj. i Srbije i Indonezije“, rekao je ambasador.

Nakon sastanka u Gradskoj kući ambasador je posetito i kompaniju “Tabeks” iz Sremske Mitrovice.

“Poseta ambasadora jedne ovako velike države, koji je mogao da vidi naš pogon i naš proizvodni program, je velik uspeh za našu firmu. Mi smo porodična kompanija, koja proizvodi poljoprivrednu mehanizaciju i imamo primarnu proizvodnju duvana. Očekujemo da pokušamo saradnju sa državom Indonezijom, sa kojom već postoji saradnja naše države jer oni već uvoze duvan iz Srbije koji je vrhunskog kvaliteta. Naša kompanija 75% svoje proizvodenje izvozi, kompletnu proizvodnju duvana izvozi na evropsko tržište“, rekao je Nenad Tubić, vlasnik kompanije “Tabex”.

Kako je najavljeno već u julu mesecu, ambasada Indonezije će imati štand na manifestaciji Vinski park koja će biti održana u našem gradu.

You may also like