Adaptirane dve radionice, zamenjena stolarija

Od strane Ozon
0 komentar

 Sremska Mitrovica –  U okviru Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Radivoj Popović”, kao i Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasla lica sa smetnjama u razvoju adaptirane su dve radionice – grafičarska i cvećarska. U ovim prostorijama učenici škole će imati praktičnu nastavu, dok će korisnici Dnevnog boravka imati mogućnost da kreativno provedu deo svog vremena.

Radionice su danas obišli predstavnici lokalne samouprave, kao i brojni donatori koji su dali svoj doprinos da se iste urede i opreme.

Prema rečima direktora ŠOSO “Radivoj Popović” Negovana Nikolića dok je grafičarska raionca kompletno završena i već u upotrebi, radovi na cvećarskoj radionici se privode kraju.

“Podrumske prostorije škole, jer nemamo mogućnost da dograđujemo nove, iskorišćene su na najbolji mogući način. Uređene i adaptirane su za grafičku radionicu, koja nam je neophodna zbog samih potreba naših učenika, koji su takvi da ne mogu da provedu šest časova na praktičnoj nastavi. Postojeća radionica nije bila u okviru škole, nego smeštena na drugoj lokaciji i to nam je predstvljalo veliki problem, prvenstveno zbog prevoza učenika do nje, sada je taj problem rešen i radionica je već u upotrebi”, rekao je direktor Nikolić.

Cvećarska radionica je smeštena u podrumske prostorije Dnevnog boravka i nju će prvenstveno koristiti učenici škole na smeru cvećar -vrtlar.

“Pored adaptacija dve radionice, ono što je jako bitno napomenuti jeste da smo nastavili sa radovima na zameni kompletne stolarije na Dnevnom boravku. Stolarija je bila u uzuzetno lošem stanju i zahtevala je promenu”, rekao je Nikolić.

On se zahvalio Gradu Sremska Mitrovica, Kazneno popravnom zavodu, JKP “Vodovodu”, roditeljima, donatorima i svim zaposlenim licima u školi i boravku koji u dali svoj oprinos u prethodno izvedenim radovima.

Prema rečima načelnika Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu sa uređenjem radionica i zamenom stolarije lokalna samouprava je nastavila da pomaže Školi “Radivoj Popović”, kao i Dnevnom boravku.

“Kroz jedan zajednički rad i trud mi smo uradili neke zaista značajne stvari kako za učenike škole, tako i za korisnike Dnevnog boravka i svakako ćemo uto činiti i u budućnosti”, rekao je načelnik Mirnić i dodao da je za radove na zameni stolarije Grad izdvojio oko pola miliona dinara.

You may also like