A u Memorijalnom kompleksu “Spomen groblje”…

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Brojni posetioci Memorijalnog kompleksa “Spomen groblje” u Sremskoj Mitrovici sve češće izražavaju zabrinustost zbog prizora koje tamo skoro pa svakodnevno zatiču.

Kako kažu, sve češće se na toj lokaciji mogu pronaći upotrebljene ugle i špricevi, krvave maramice i drugi tragovi koje iza sebe ostavljaju korisnici narkotika.

Zabrinuta Sandra S. nam se obratila putem maila u kojem piše:

“Pitam se kako da sačuvamo decu od ovakvih prizora. Kako male radoznalce i istraživače pustiti da bosi trče po travi, šutiraju loptu… kada u istoj kao što vidimo mogu da se ubodu na špric. Da li ćemo o ovome da govorimo samo kada je u toku neka policijska akcija ili kada se dogodi ne daj bože neka tragedija. Na nama odraslima je da sačuvamo svu našu decu”, piše zabrinuta Sandra i šalje fotografije.

Iz Javnog komunalnog preduzeća “Komunalije” kažu kako “Spomen groblje” ekipe zadužene za higijenu grada svakodnevno čiste, ali na žalost tokom noći u mračnim delovima koje ne pokriva video nadzor se okupljaju korisnici nakrkotika koji za sobom nemarno ostavljaju izuzetno opasan otpad.

Oni upućuju apel na sve posetioce “Spomen groblja” da za sobom ne ostavljaju otpad kako bi svima bio bezbedan boravak u istom.

You may also like