Sremska Mitrovica – 17. avgusta, na gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici biće održan jubilarni 25. plivački maraton “ KUP RS u plivačkom maratonu “ . Očekuje se učešće preko 100 maratonaca iz naše i susednih zemalja, što predstavlja najveći plivački događaj u našem gradu. Maraton se održava na stazi od 2000 metara na deonici od male plaže ( naselje 29. novembar do gradske plaže kod “ Vala “ ) . Pozivaju se građani , da kao i svake godine, dođu kao učesnici ili navijači i podrže ovu manifestaciju, koju organizuje PVK “ SREM „. Takmičemje se boduje i nagrađuje u svim starosnim kategorijama za žene i muškarce.
Prva tri mesta u svim kategorijama biće nagrađeni medaljama , apsolutni pobednici glavne trke peharom i novčanom nagradom. Pored glavne trke na 2000 metara biće održane i revijalne trke za mlade plivače na 100 i 300 metara, koji će takođe dobiti medalje za prva tri mesta. Na 100 metara takmičiće se dečaci i devojčice do 8 godina, takođe i do 10 godina, a na 300 metara dečaci i devojčice do 12 godina.
Svi plivači bez obzira na godine mogu plivati u glavnoj trci na 2000 metara.
Prijava za takmičenje počinje u 10,00 , revijalne trke u 11,00 , a glavna trka u 12,00. Prijava će se održati na gradskoj plaži, kod “ Vala „.

You may also like